Jeugd Waterpolo

Bij SVH zijn ook de jongste leden van harte welkom!

Heb je minimaal je A diploma behaald, hou je van zwemmen of wil je gewoon een ontzettend leuke teamsport proberen? Dan is daar plaats voor bij Sport Vereniging Hillegersberg voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar. Echter adviseren wij om ook je B diploma te halen zodat je goed voorbereid bent op het sporten in het water!

Er zijn 6 leeftijdsgroepen waarin uw kind kan worden onderverdeeld:

  • Otters < 9 jaar  (geen wedstrijden)
  • E-Jeugd, < 11 jaar
  • D-Jeugd < 13 jaar
  • C-Jeugd < 15 jaar
  • B-Jeugd <17 jaar
  • A-Jeugd < 19 jaar

In de categorie Otters (5, 6 jaar) kunt uw kind direct beginnen na het behalen van minimaal 1 zwemdiploma. Tijdens één trainingsuur per week wordt er spelenderwijs met alle aspecten van het waterpolo kennis gemaakt. De kinderen leren in ondiep water (er kan worden gestaan op de bodem) op speelse wijze hun waterpolovaardigheden aan. Zwemmen, springen, spelletjes, tikkertje en gooien met de bal vormen de basis voor de training, die onder begeleiding staat van een enthousiaste trainer(s).

Voor de wat oudere beginnende kinderen is er een volgende leeftijdsgroep, namelijk de otters van (7 en 8 jaar). Deze groep traint in ondiep en half diep water en speelt net als de jongere groep nog geen competitie wedstrijden in het weekend. Tijdens de trainingen wordt er geoefend op de zwemslagen en gooien met bal. Door het ondiepe bad kunnen ook deze kinderen nog staan op de bodem tijdens de speelse zwem- en baloefeningen. Vaak is er een gezamenlijk afsluitend balspel waarmee het wedstrijdelement langzaam wordt geïntroduceerd.

Wanneer de kinderen wat ouder en/of voldoende zwemervaring hebben, kunnen ze aan de competitiewedstrijden gaan deelnemen is de E-jeugd. 

Deze teams trainen en spelen wedstrijden onder leiding van een vaste trainer en coach.

U kunt uw kind hier aanmelden, wilt u eerst nog meer informatie dan kunt u mailen naar info@svh-waterpolo.nl.

282 ms