Nipte winst voor H2 tegen PSV2

datum: 31 - 10 - 18

Heren 2 mocht afgelopen zaterdag op pad naar Eindhoven waar de wedstrijd tegen het tweede herenteam van PSV op het programma stond. Heren 2 is het seizoen uitstekend begonnen met drie belangrijke overwinningen op rij tegen de voornaamste concurrenten om de titel in de reserve 1e divisie. Tevens is het nog in de race voor de ManMeer! Cup, waarvan de achtste finales half december plaatsvinden. Er werd echter voor de herfstvakantie voor het eerst dit seizoen verloren, toch wel verrassend van laagvlieger WZK 2 uit Wassenaar. Na een weekend zonder competitieverplichtingen was het tijd om dit verlies weg te spoelen in Eindhoven.

PSV 2 is een erg jonge ploeg en dat was de gehele wedstrijd goed te merken, het tempo lag hoog en er werden veel kansen gecreëerd uit contra-aanvallen. Door een onzorgvuldige start in de aanval van SVH kon PSV counteren naar een vroege 2-0 voorsprong. Dit werd echter binnen enkele minuten rechtgezet door enkele goede onderscheppingen van Peter (3 goals op rij) en Jaap en een paar sterke manmeers. Met een goal in de zoemer van Robin eindigde de eerste periode in 3-5.

Als gevolg van het hoge tempo in de eerste periode werd het in het vervolg van de wedstrijd waken voor de tegenaanvallen en proberen de voorsprong te consolideren. De voorsprong werd behouden in het tweede en derde part van de wedstrijd door twee goals van Timon en één van Jeroen. Stand na drie periodes was daarmee 6-8.

Heren 2 voelde zich de gehele wedstrijd sterker dan de tegenstander, al resulteerde dat nog niet in een ruimere voorsprong. Plan was om de laatste periode afstand te nemen. Dat lukte niet. Uit een manmeer situatie voor PSV werd al snel de aansluitingstreffer gescoord en halverwege de laatste periode volgde de 8-8. In de hectische slotfase was het echter de routine van SVH dat de doorslag gaf en scoorde Peter uit een snel uitgespeelde manmeer situatie de bevrijdende 9-8 in het voordeel van SVH.

Een krappe overwinning tegen middenmoter PSV, echter gaat heren 2 door deze overwinning nog steeds aan de leiding in de reserve 1e klasse. Volgend weekend wacht de thuiswedstrijd(17u25) tegen het als achtste geklasseerde Aqua-Novio 2.

Periode standen: 3-5; 1-0; 2-3; 2-1.
Doelpuntenmakers: Peter Zwamborn 4; Timon de Vries 2; Robin van Bommel, Jeroen Selten en Jaap Zwetsloot 1.

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 80

2750 ms