SVH H1 - ZV de Zaan

datum: 31 - 01

Afgleopen zaterdag stond voor de mannen van heren 1 de wedstrijd tegen ZV de Zaan op het programma. ZV de Zaan promoveerde afgelopen seizoen vanuit de eerste klasse en doet het zeer verdienstelijk op het hoogste niveau. Toch is het gezien de thuiswedstrijd zeker een tegenstander waar punten gepakt kunnen worden. Naast de thuiswedstrijd gaf het gelijkspel tegen BZC extra motivatie om door te pakken en de eerste overwinning te boeken.

Beide teams begonnen scherp wat zich vertaalde in een aantal uitsluitingen. SVH slaagde er niet in hier zijn voordeel uit te halen. De Zaan deed dit wel en opende de score en verdubbelde dit even later met een gewone aanval. De aanval van SVH bracht nog geen schade toe en werd keer op keer afgeslagen tot de verdediging toch tot wankelen werd gebracht in de laatste seconde van de eerste periode. De scheidsrechter bestrafte deze wankeling met een 5 meter die keurig werd binnengeschoten door Benjamin.

Wat volgde was een reeks tegen doelpunten waardoor het vier minuten later al weer 5-1 stond. Dit hoeft overigens niet eens een probleem te zijn. De laatste wedstrijd in zwembad de slag vertoonde ditzelfde spelbeeld en werd uiteindelijk gewonnen. Maar zoals de reclames op tv ons vertellen bieden eerder behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Toch rechte SVH de rug en scoorde 5-2 en 5-3 in rap tempo door tweemaal een man meer te benutten.

Na het wissel van kant werd het gelijk weer spannend. Claudio bracht de score naar 5-4 en de wedstrijd was weer een wedstrijd. SVH met zeer goed spel op dit moment De Zaan even iets minder. Even wisten ze toch iets te doen en de score te onderbreken. 6-4. Nog eenmaal werd het spannend door een doelpunt van Benjamin. Dan betreurt het mij te moeten zeggen dat het goede spel weg ebte en de wedstrijd vervolgens als nachtkaars uitging voor de Rotterdammers. Kinderlijk eenvoudig vlogen de doelpunten om Milan zijn oren. Althans eenvoudig?! Hij pakte er nog bijzonder veel. Met katachtige bewegingen hield hij ballen. Heel veel ballen. Toch eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 16-7.

Iedereen was teleurgesteld. Gehoopt op meer.

Het spel was 2.5 periode ontzettend goed en 1.5 periode niet goed genoeg.

Snel weer trainen en opzoek gaan naar de volgende punten.

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 103

2864 ms