H2 debuteert met winst in de Reserve Eredivisie!

datum: 30 - 09 - 19

Afgelopen zaterdag 28 september was het dan eindelijk zo ver, het begin van een nieuw seizoen. Naeen goede voorbereiding onder leiding van nieuwe hoofdcoach Tim van Gulik was heren 2 gebrand om het winnende gevoel van vorig seizoen door te zetten naar het nieuwe seizoen. Na het kampioenschap van vorig jaar mag het tweede heren team van SVH zich dit jaar meten met tegenstanders van een ander niveau in een hogere competitie. Onder leiding van Michael MacDonald,die sinds dit seizoen coach is van het tweede, gingen de spelers vol goede moed te water tegen Schuurman BZC.

De wedstrijd begon in het voordeel van BZC die meteen de eerste aanval zagen resulteren in een doelpunt. Na nog een doelpunt van de thuisploeg begon het te lopen bij SVH door twee goals van Wouter Beek die zeer slim gebruik maakte van de nieuwe regels door een hoekworp meteen binnen te knallen. Na goals van Peter Zwamborn en Jelle Kleiss stond er na 1 periode een knappe 3-4 op het scorebord.

De tweede periode stond vooral in het teken van de katachtige reddingen van onze doelman Thijs Urselmann die op fenomenale wijze een aantal keer de bal uit zijn goal hield, waaronder een strafworp. Mede hierdoor bleef SVH in de wedstrijd en kon het op een comfortabele voorsprong komen. Halverwege de wedstrijd stond het 5-9 door goals van wederom Jelle, Peter en Wouter. En niet te vergeten, de mooi afgeronde midvoor goal van Remy Letanoux.

De derde periode was doorzetten. Het goede spel uit de eerste helft moest doorgetrokken worden tot het eind van de wedstrijd. Dit lukte goed door mooie aanvallen die resulteerde in goals. Tijdens het derde part scoorden beide partijen veel doelpunten. Ook Joris Beek wist tijdens deze periode zijn eerste doelpunt te maken voor SVH 2. De periode eindigde in een comfortabele 8- 14 voorsprong.

De vierde periode begon sterk. Zo wist Wouter Beek wederom slim gebruik te maken van de nieuwe regels wat resulteerde in een strafworp die beheerst binnen werd geschoten door Timon de Vries.Terwijl Wouter besloot zijn zevende doelpunt binnen te schieten merkte SVH veel van de nieuwe regels. Een aantal spelers haalde het eind van de wedstrijd niet vanwege drie persoonlijke fouten. Hierdoor verzwakte SVH enigszins waardoor de einduitslag op 11-17 kwam te staan.

SVH H2 kan met een goed gevoel terugkijken op hun debuut in de Reserve Eredivisie en wil dit volgende week thuis doorzetten tegen ZPB (20.20 Wilgenring, na H1)

Score: Wouter Beek 7, Jelle Kleiss 4, Peter Zwamborn en Timon de Vries 2, Joris Beek en Remi Letanoux 1

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

4207 ms