EG1 tweede op het NK Waterpolo

datum: 30 - 05

Op 25 en 26 mei speelde de EG1 op het NK Waterpolo en zijn zij tweede geworden. Een felicitatie is op zijn plaats, jullie zijn echte kampioenen! Speler Clemens en coach Victor hebben een mooi verslag gemaakt.

Afgelopen weekend mochten we met de EG1 naar het NK waterpolo. Ons team bestond uit Luca, Lucas, Noah, Oscar, Ties en mijzelf (Clemens) en wordt gecoacht door Victor. Lars is ook een speler uit ons team maar die was geblesseerd dus kon niet meespelen maar hij heeft ons wel het hele weekend aangemoedigd.

Het was op zaterdag enorm druk en we moesten 3 wedstrijden spelen in onze poule. De eerste wedstrijd was tegen ZPC Amersfoort. Het vervelende aan die wedstrijd was dat je eigenlijk niet kon verdedigen want als je de bal een beetje probeerde af te pakken dan was het alweer een vrije bal tegen. Gelukkig hebben we tijdens onze spaarzame aanvallen 2x gescoord waardoor we gelijk met 2-1 wonnen. 

De tweede wedstrijd tegen EZ&PC Elst ging wat beter want toen konden we normaal verdedigen en ik heb eindelijk een doelpunt gescoord en we hebben ook nog eens 6-1 gewonnen. Vervolgens hadden we de laatste wedstrijd van de dag tegen Aegir uit Eindhoven. Ook deze wedstrijd ging erg goed want we wonnen met 8-0 en dus mochten we door naar zondag. 

Van de 20 clubs die zaterdag begonnen, waren er 8 clubs door naar de kwartfinale op zondag. In onze kwartfinale speelden we tegen ZV de Albatros uit Vianen. We wonnen met 6-0 en stonden in de halve finale! In deze wedstrijd speelden we tegen ZV de Ham. We speelden supergoed maar vergaten af en toe onszelf te belonen met doelpunten. Hierdoor bleef het spannend maar door onze ijzersterke verdediging en natuurlijk onze superkeeper Lucas, werd het 1-0 waarna we in de finale stonden! 

In de finale moesten we weer tegen ZPC Amersfoort. We begonnen wat gespannen en stonden halverwege het 2 part al met 3-0 achter. Hierna vochten we ons echter goed terug in de wedstrijd. We verdedigde fel en scoorden 3 mooie doelpunten, 3-3 dus. Helaas scoorde 1 minuut voor tijd Amersfoort de 4-3 waardoor we tweede werden. Het was voor ons een onvergetelijk weekend met heel goed waterpolo en een superresultaat!


Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

372 ms