In memoriam: Wout Zwamborn

datum: 28 - 07 - 23

Dinsdag 25 juli is Wout Zwamborn na een kort ziektebed op 74-jarige leeftijd overleden.

Wout is nooit lid geweest van SVH en heeft zelfs nooit gewaterpolood. Maar Wout was wel veelvuldig in het zwembad te vinden en wat mij betreft de ultieme ‘waterpolovader’. Ik heb het geluk gehad gedurende zo’n 20 jaar met zijn niet-ongetalenteerde zoons Peter en Joris te mogen spelen in de jeugd van SVH en daarna in het 1ste team. Wout ontwikkelde gedurende die perode een passie voor de sport en kwam vrijwel iedere thuiswedstrijd naar ons kijken om zijn zoons en het team aan te moedigen. Ieder teamlid heeft door de jaren heen ontelbaar veel complimenten, ‘zet hem ops’ en applaus van hem mogen ontvangen.Zelfs toen Wout minder mobiel was geworden en zijn zoons in lagere teams wedstrijden gingen spelen waar behoudens de jurytafel maar weinig toeschouwers zich aan waagden, bleef Wout regelmatig komen.

Naast trouwe supporter was Wout een gewaardeerde vrijwilliger, donateur en graaggeziene gast op borrels. Hij speelde jarenlang mee met de vaste volleybal-avond en beheerde de kassa bij vele bakfondsverkopen. Ook niet onbelangrijk, hij was als coach direct betrokken bij de derde plaats op het NK pupiillen in 1999, nog altijd een van de hoogtepunten van mijn lange waterpolocarriere.

Het doet ons verdriet om Wout nooit meer langs de zwembadrand te kunnen verwelkomen. Wij wensen Marga, Robert, Peter, Joris en de rest van zijn familie veel sterkte!

Namens SVH Waterpolo,

Victor


Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

586 ms