Voorjaarsupdate SVH

datum: 28 - 02

Er gebeurt een boel binnen de club op het moment vandaar dat we de laatste ontwikkelingen, met wat meer diepgang, op een rijtje zetten. Lees verder voor het laatste clubnieuws.

De veranderingen bij de herenselectie zijn je waarschijnlijk niet ontgaan. Zowel in het water als op de kant is er voor versterking gezorgd. Zo bestaat het technische kader van de selectie nu uit vier man. Met Marco Booij aan het hoofd als coach en trainer, Bart Boevink en Tim van Gulik plus teammanager Michael Macdonald. Allen met hetzelfde doel: handhaven in de Eredivisie. Bart Boevink heeft extra motivatie omdat hij met zijn Heren2, onderdeel van de selectie, kampioen kan worden en dus kan promoveren naar de reserve-eredivisie.

Ook wil het bestuur de jeugdopleiding van SVH een boost geven zodat het gat tussen de jeugd en de selectieteams kleiner wordt. Zo zijn aanstaand-voorzitter Peter Versluis en Menno Venema aan het kijken of het haalbaar is om met de B-jongens op landelijk niveau te gaan spelen.

Voor nu was het nog nodig om versterkingen uit het buitenland te halen. Binnen de gestelde regels van het KNZB-handboek is het mogelijk om in de winterse transferperiode leden over te schrijven binnen de Europese bond (LEN). Ook is er onderzocht om spelers van buiten Europa over te halen om voor SVH te gaan spelen. Helemaal uniek zijn we hier niet in want ook De Ham en ZPB hebben een buitenlandse speler aangetrokken in de winterstop. Dat wij nu vier nieuwe spelers mogen ontvangen is wel speciaal.

In december is een kleine groep betrokken leden bij elkaar gekomen om te onderzoeken hoe de selectie zo goed mogelijk ondersteund kon worden. Zo is er wat geschoven met badwater voor een betere verdeling in de week en met hulp van Djeka Djekic is er structurele video-analyse toegevoegd aan de wedstrijdbesprekingen. Ook is het gesprek met de KNZB en WFN verder opgepakt in verband met onduidelijkheid over de play-offs in mei. Bij het zoeken naar versterkingen is deze commissie zeker niet over één nacht ijs gegaan. Er is gezocht naar spelers die binnen de 4 pijlers (ambitieus, vrijwillig, sportief en gezellig) van SVH passen. Er zijn zelfs nog drie jongens op bezoek, proef, geweest die geen match bleken. Zo zijn we op deze vier aanwinsten uitgekomen:

1.Petar Filipovic. Deze sterke midvoor speelde het laatste jaar in Italië bij Torino ’81 en heeft een aantal A-interlands van Servië achter zijn naam staan. De 31-jarige knuffelbeer is 2.05m en heeft veel internationale ervaring. Petar speelt met capnummer: 8.2.Rok Resnik. Als vriend van Benjamin kwam deze Sloveen in januari op proef. Hij is herkenbaar aan zijn grote oranje baard. Tijdens zijn eerste wedstrijd bij SVH, ongeveer met zijn eerste balcontact schoot Rok (28jaar) raak. Rok speelt met cap nummer: 10 3.David Jovanovic. De vrolijke flankspelers creëert veel diepgang. David is 21 en komt over van “VK Valjevo” in Servië. Op Instagram deelt hij veel van zijn waterpolo ervaringen als SVH influencer. David speelt met capnummer: 13.4.Gergo Bernula. Wat als eerste opvalt bij deze kleine Hongaar is zijn knot onder zijn cap. Hij liet zich als eerste aanwinst gelden met een doelpunt in de wedstrijd tegen AZC. Gergo (24) was ploeggenoot in Hongarije van voormalig SVH-er Daniël Muth. Gergo gaat volgend jaar studeren aan de Erasmus Universiteit. Gergo speelt met capnummer 9.

Alle versterkingen geven al training aan de jeugd. De vier mannen trainen ook mee met de nationale herenselectie in Zeist om tegenstand te bieden aan het team van Robin van Galen. Op 16 maart speelt Heren1 weer thuis, om 20.40, dus dan kan je de nieuwe spelers komen bewonderen!

Er zijn nog meer ontwikkelingen waar ons SVH hart sneller door gaat kloppen.
Zo kunnen Heren 6, Dames 2 en de B-jongens kampioen worden. De dames spelen op 23 maart al hun kampioenswedstrijd, thuis om 19.00. En nog meer leuks: de sponsorcommissie bereikte begin deze maand het mooie aantal van vijftig borden in de Wilgenring. Ze organiseren op 16 maart de 4SVH, de jaarlijkse wintersponsorborrel met een unieke actie voor de aanwezige sponsoren plus de leden van de club van 85.

Verder zijn er in samenwerking met de nieuwe kledingleverancier Kwiek sport voor alle leden zwembroeken / badpakken / tassen en kleding aan te schaffen. Mocht iemand voor zijn team (zoals Heren 3 met een set caps heeft gedaan) of voor het team van zoon/dochter iets willen organiseren met teamtenues of caps, neem dan gerust contact op met de mannen van Kwiek. Wij zijn als bestuur heel tevreden over de samenwerking met Robin van Bommel en Koen Vogel

Dit was de update voor nu. Via onze social media kanalen @SVHwaterpolo (Twitter, FB en Instagram) houden we je verder zo goed mogelijk op de hoogte.

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 80

2797 ms