CJ2 in groeispurt!

datum: 28 - 01

"Moe maar voldaan, dat stralen deze caps uit toen ik ze gisteravond uithing over de bad rand."
Over de dragers van deze caps en hun laatste wedstrijd wilt Alexandra,de 2e coach vd CJ, je graag wat vertellen. Verder lezen dus!

Wat een helden en wat zijn ze enorm gegroeid. Van een gloednieuw team onder de bezielde leiding van Jasper, bijgestaan door Stefano (vader van Orlando), zijn ze uitgegroeid naar een team met potentie. Als 2e coach heb ik de eer om hen af te toe te mogen begeleiden bij de wedstrijd. De eerste wedstrijden verloren ze genadeloos met 25-0, 30-0 tot aan 40-0.

Hoe bijzonder is het dat deze pubers dit hebben doorstaan, geen gemopper, gewoon door met trainen, door met de wedstrijd ook al is het echt niet leuk om met tig-0 te verliezen.

Helemaal bijzonder is het hoe zij zich gisteren hebben geweerd tegen de nummer 2 van de competitie. Met een zeer respectabele 4-15 hebben zij laten zien wat het betekent om doorzettingsvermogen te hebben, door te gaan met het spel en je niet te laten kennen.

Binnen 3 minuten scoorde Maarten (stralend op zijn favoriete plaats, mid-voor), na een superstrakke voorzet van Julius, het eerste doelpunt van de wedstrijd. De kop was eraf, het dak ging eraf! In de 2e periode scoorde Orlando het tweede doelpunt (wat is hij gegroeid, letterlijk en figuurlijk. Er komt geen eind aan die armen!), waarna de invallers Bas en Yuri in resp 3e en 4e periode beiden scoorden. Wat is het fijn dat zij zo vaak het team komen versterken.

Dan was er nog de achterhoede, Coen de top verdediger: hij bijt zich vast als een piranha, geeft niet op en pakt 9 van 10 keer de bal af. Komt deze er dan toch door, dan is daar Joris die weer een strak staaltje keepen heeft laten zien waardoor de schade tot 15 doelpunten is beperkt.

De rest van het team heeft me enorm verbaasd door het grote doorzettingsvermogen. Waar ik de eerste wedstrijden bijna geen genoeg wissels had omdat iedereen na een periode te moe was om door te gaan. Moest ik nu soms smeken om toch even te wisselen, iedereen wilde zo graag meedoen en wilde niet opgeven.

Alle eer aan de rest van de spelers die deze wedstrijd tot een succes hebben gemaakt: Matteo (jongens, wat kan die vent hard zwemmen!) en Lukas (klein, maar fijn, bijt zich vast en laat niet los). Helaas kon Milan er niet bij zijn, maar die krijgt de volgende keer weer alle ruimte om te laten zien wat hij waard is.

Al met al gingen we met een voldaan gevoel en grote glimlach naar huis. Zo moet het, een prachtig spel, gespeeld door jonge helden die niet opgeven. Ik ben trots op ze!

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 103

2854 ms