ZVL 1886 H3 – SVH H2

datum: 27 - 09 - 18

Na vele kilometers zwemmen in de voorbereiding was het dan eindelijk zover, de eerste competitie wedstrijd voor de mannen van trainer Bart Boevink. ZVL 1886 ontstond in mei 2018 na een fusie tussen LZ 1886 en het grote welbekende De Zijl Zwemsport. SVH H2 gaat dit jaar voor een promotie naar de reserve hoofdklasse en de eerste horde daarin was een spannende wedstrijd tegen mede titelkandidaat ZVL 1886.

De eerste periode ging SVH zwak van start, waarbij kleine foutjes tot doelpunten van de tegenpartij leiden. Met inzichtelijke steekballetjes werd meerdere malen de inzwemmende man van ZVL 1886 gevonden en zo keek SVH al snel tegen een 3-0 achterstand aan. Na het inbrengen van Jan Maarten de Reus kwam SVH eindelijk van de 0 af, nadat hij hem verwoestend van positie 5 in de lange hoek van de goal schoot. Timon de Vries, de nieuwe aanwinst van SVH, wist vlak daarna voor zijn eerste officiële goal te tekenen en bracht daarmee de score op 5-2.

De tweede periode bleven de teams gelijk opgaan. Van beide kanten werd er gescoord en door doelpunten van Menno Veenema en Peter Zwamborn werd de voorsprong van ZVL 1886 verkleind tot 2 doelpunten en zagen we een eindscore na de tweede periode van 7-5.

In de derde periode leek het noodlot toe te slaan. ZVL 1886 wist snel twee keer te scoren waardoor ze uitliepen naar 9-5. Met nog andere halve periode te spelen was dit niet de uitgangspositie waar eerder die avond op gehoopt was. Het team werd tot de orde geroepen door coach Boevink. Na deze peptalk kwam de ommekeer die zo hard nodig was voor SVH. De oude garden kreeg het op hun heupen, door mooie individuele acties en goed team spel wisten Jan Maarten de Reus en Peter Zwamborn de ene na de andere bal in het net van de tegenpartij te schieten. De verdediging onder leiding van Jaap Zwetsloot stond als een huis de tweede helft en SVH wist de 9-5 achterstand om te buigen naar een 9-13 voorsprong! Een 0-8 rush zorgde ervoor dat de Rotterdamse club dichtbij hun eerste winst van het seizoen was. ZVL 1886 wist nog twee keer het net te vinden, maar tevergeefs de wedstrijd was al gespeeld en eindigde in een 11-13 overwinning voor SVH H2.

De eerste horde is genomen door H2. De komende twee weken zijn wederom tegen titelkandidaten en zullen met dezelfde standvastigheid overwonnen moeten worden als H2 daadwerkelijk voor de prijzen mee wil gaan doen. Zaterdag zal eerst thuis een derby tegen Donk worden gespeeld, voor de eerste wedstrijd van H1. Die week daarop staat Het Y uit in Amsterdam op de planning.

Doelpunten: Peter Zwamborn 6x, Jan Maarten de Reus 4x, Menno Veenema 2x en Timon de Vries 1x.

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 80

3316 ms