Recap van een nieuwe supportersbeleving!

datum: 25 - 03

Vorige week, tijdens de thuiswedstrijd van H1, kregen onze sponsoren een live wedstrijdverslag van Eredivisie scheidsrechters Harvey&Jolanda via de apparatuur van Axiwi. Jolanda schreef het volgende verslag over deze top ervaring:

Vanavond ging het dan eindelijk gebeuren! Live commentaar geven tijdens de eredivisie wedstrijd tussen de twee ploegen die de hekken sluiten in de competitie van de heren. Het idee was ontstaan nadat ik van het bestuur had vernomen dat er weinig sponsoren afkwamen op de georganiseerde sponsorborrelavonden. Een moment in het seizoen alwaar SVH een thuis wedstrijd speelt en de sponsoren worden uitgenodigd een wedstrijd onder het genot van een hapje en een drankje te aanschouwen.

Mijn idee was eigenlijk ontstaan vanuit de ervaring dat ik zelf een keer met een headset een internationale wedstrijd in Utrecht mocht aanhoren. Voorzien van top commentaar, maar dan met name gericht op het functioneren van de scheidsrechters. Mijn idee was om de sponsoren, die veelal niks direct met waterpolo te maken hebben, uitleg te geven over de spelregels en ze mee te nemen in de wedstrijd. Aangezien wij vanuit de KNZB, als eredivisie scheidsrechters al fluiten met de apparatuur van Axiwi, heb ik met hun als eerste contact gelegd. Zij lieten al snel weten hun apparatuur voor dit avontuur beschikbaar te stellen, tegen een meer dan redelijke prijs.


De mannen van Axiwi hadden alle units al op blauw voorgeprogrammeerd, dus het was een kwestie van aanzetten, inpluggen en uitdelen aan onze gasten. Samen met mijn collega Harvey Hinds, eredivisie scheidsrechter namens Het Y te Amsterdam, en tevens international voor de FINA, schakelde we vijf minuten voor de wedstrijd live over, op kanaal blauw. We gaven uitleg over basisbeginselen van onze sport, maar konden ook direct schakelen in beslismomenten van de scheidsrechters, positiespel uitleggen en het verloop van het spel toelichten.

Ook al was het voor Harvey en mijzelf een nieuwe ervaring, we vulde elkaar aan waar nodig en waren in mijn beleving een leuk dynamisch duo. Het is jammer dat SVH uiteindelijk de wedstrijd uit handen gaf, ze stonden potverdikkie nog voor in het derde part. Maar als je 2 pingels mist en bijna geen manmeers raak schiet dan wordt het wel lastig om de voorsprong te behouden. Teleurgesteld over het nipte verlies (11-12), kunnen we wel spreken over een zeer geslaagde avond. Veel toeschouwers kwamen ons bedanken, waren laaiend enthousiast en ervaarde het als een zeer als een grote toegevoegde waarde om op deze manier betrokken te raken bij de sport.

Ik wil mijn dank nogmaals uitspreken naar Axiwi, want vanaf het eerste moment waren deze mannen enthousiast, bereidwillig om mee te denken en boden ze niet de gevraagde 40 units aan, maar kregen we er 50 stuks mee. Hierdoor konden we niet alleen de sponsoren van dit avontuur mee laten genieten, maar ook betrokken ouders, jeugdspelers, club scheidsrechters waarmee we een passie delen namelijk waterpolo!

Jolanda de Zwart, Eredivisie waterpolo scheidsrechter SVH.

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 103

2016 ms