Onverwachts goede start H5

datum: 24 - 09 - 18

De junior van de SVH-senioren teams (zowel geestelijk als qua verjaardagen), heeft zich (toen nog als Heren 4) vorig seizoen met de hakken over de sloot in de 3e klasse staande weten te houden. In de allerlaatste wedstrijd werd de eerste overwinning behaald. Maar doordat na de seizoenstart enkele vaste waardes doorschoven naar hogere teams (je vraagt je af waarom), werd vooraf door de critici niet uitgesloten dat het seizoen 2018-2019 voor de mannen van Heren 5 afgesloten zou kunnen worden met 20 gespeeld: 0 gewonnen.

Om het team weer van voldoende spelers te voorzien is een aantal vedettes van Heren 6 doorgeschoven en kan worden aangevuld vanuit een select groepje heren. Combineer dit met een keeper die liever meer gaat spelen, en je hebt een team dat nog erg zoekende is. Tijdens de, veelal goedbezochte trainingen, is dan ook veel geoefend op het tactische. Dit onder de (optimistische?) aanname dat het conditioneel wel goed zit.

Goed, start wedstrijd, dus eerst uitgebreid voorbespreken en nog net geen voorstelrondje. Enigszins onwennig maar met goede moed gingen de mannen te water. Dat het team elkaar nog moet leren vinden werd snel duidelijk, de aanval verliep moeizaam met slechts enkele schoten op doel. Verdedigend werd daarentegen attent gespeeld, met goed werk van Martinus als midachter en invaller Jelle (van der Sandt) als keeper. Eerste opvallende actie was van de keeper; de scheidsrechter vond de scherp uitkomende keeper in de actie iets te enthousiast en gaf een strafworp. Jelle corrigeerde bijzonder goed en keerde de bal, einde eerste part 0-0.

Begin eerste partje kon SVH door een goede actie van de midvoor van de Kempvis niet voorkomen dat ze op 0-1 achter kwamen. Niet heel veel later werd diezelfde doelpuntenmaker aan de zijde van de Kempvis met een U20 naar de hoek gestuurd. Toen de bal bij de tweede paal werd voorgegeven maakte voormalig-keeper Sam zijn (wellicht eerste?) doelpunt als veldspeler, slechts een kleine aanraking was voldoende om tot ieders verbazing de 1-1 aan te tekenen. Kort daarna was het wederom Kempvis die op voorsprong kwam; 1-2. 4 seconden voor het einde van het twee partje was het Bas die met een prachtige midvoor actie ervoor zorgde dat partijen met een gelijk spel zouden gaan rusten.

De mannen van SVH roken de mogelijkheid om het seizoen te starten met een overwinning. Men was nog fit, wisselde de keeper (Bas voor Jelle), pepte elkaar op en ging meteen de bal halen bij de start van het derde part. Het was vervolgens Morten die op de midvoor positie het voorbeeld van Bas volgde en zo mogelijk nog fraaier inschoot. De heren van SVH bleven goed doorzwemmen en kregen meer ruimte in de aanval. Een inzwemmende Jelle (van der Sandt) kreeg de bal goed mee en vergrootte de voorsprong naar 4-2. Dat er nog verbeteringen mogelijk zijn bleek ook al snel, een uitsluiting op het einde van part 3 had uitgespeeld moeten voor een comfortabele voorsprong, hetgeen door onrustig spel werd verzuimd.

SVH probeerde in het 4e part de rust in de wedstrijd te houden. Ondanks de felle en duidelijke instructies van de kant (Lange Aanval!), was het spel te onrustig en kreeg de Kempvis daardoor onnodige kansen. Het was echter diezelfde Kempvis die zelf ook kansen weggaf, waardoor Jelle (van der Sandt) ongestoord de 5-2 kon binnenschieten. Dat enkele seconden voor het einde van de wedstrijd nog de 5-3 werd gemaakt, kon de onverwacht goede start van Heren 5 niet meer schaden, wedstrijd in de tas

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 80

6516 ms