Rotterdammer Cas Westerwoudt naar SVH

datum: 24 - 06 - 19

De komende seizoenen zal Cas Westerwoudt (23) uitkomen voor SVH Waterpolo. Op een seizoen als professional bij het Spaanse St. Andreu na, was Westerwoudt de afgelopen jaren een vaste waarde binnen het team van GZC Donk.


SVH Waterpolo tracht de komende seizoenen met een herkenbaar overwegend Rotterdams team door te groeien naar stabiele Eredivisionist. Vanuit deze visie zullen ook de in Rotterdam woonachtige voormalig jeugdinternationals Frank Bot (24) en Rick Vermeulen (23) overkomen van streekgenoot ZPB. Vermeulen zal pas in januari aansluiten, direct na een studieperiode in Canada.

Rick Vermeulenn. Credits: Katrin Peijer / zpb.nl

“Ik voorzie voor Cas een belangrijke rol binnen ons team, zijn kwaliteiten komen vooral tot zijn recht op de midachter- en midvoorpositie”, aldus coach Tim van Gulik. “Daarnaast geeft de multi-inzetbaarheid van Frank en Rick ons meer opties. Frank ken ik al sinds hij destijds als groot talent aansloot bij de selectie van ZVVS, en past qua persoonlijkheid perfect in deze groep. Voor Rick zie ik een mooie rol weggelegd op de rechterflank, in combinatie met de tevens linkshandige Milos Filipovic. Met zijn schot en aanvallende rust voorspel ik een mooie wisselwerking tussen die twee.”

Frank Bot. Credit zpb.nl

Tot slot zal ook Darko Jovanovic (19) zich aansluiten bij de selectie van SVH Waterpolo. De voormalig Nederlands jeugdinternational komt na een periode in de opleidingsploeg van Partizan Belgrado terug naar Nederland.

Darko Jovanovic

Voorzitter Peter Versluis: “Uit het feit dat Cas, Frank, Rick en Darko deze stap maken, spreekt vertrouwen in de ambitie van onze vereniging. Stap voor stap zullen we de weg omhoog vinden, zonder onze prachtige clubcultuur uit het oog te verliezen.”

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

3872 ms