Verslag SVH Rotterdam – Schuurman BZC

datum: 24 - 02 - 21

Vorige week speelde SVH heren 1 nog tegen ZV De Zaan. Na drie sterke periodes en een teleurstellend laatste kwart, werd er met geruime cijfers (11-17) verloren. Zoals gezegd, enigszins geflatteerd. De eerste drie parten werd er gedisciplineerd gespeeld, dit bracht perspectief en vertrouwen voor de voorlopig laatste wedstrijd in de beker tegen Schuurman BZC. 

De taaie ploeg uit het oosten van het land die toch altijd weer een degelijk team neer weten te zetten. Toch voelden we dat er prima mogelijkheden waren, er was een week lang goed getraind, iedereen raakte gewend aan Petar (Filipovic) en ook Timon de Vries keerde na een lichte hersenschudding terug bij het gezelschap.

De trainingen stonden de hele week (net zoals voorgaande maanden) in teken van het aanbrengen van structuur. Met name in de verdediging. Een motief in voorgaande wedstrijden is het verval in de achterhoede. Waar de goal van Thijs Urselmann de ene keer potdicht zit, lijkt het de andere keer een vergiet vol grote, gapende gaten. Dit verval moet weg. De tegenstander moet voor elke goal kei, en keihard vechten. En zo geschiedde. Na twee keer 17 en een keer 11 doelpunten tegen werd er nu voor het eerst vier parten lang geconcentreerd verdedigd.

Toen was het 15.30u, en begon de  wedstrijd onder leiding van Jelle Kleis, waarbij hij voor de laatste keer aanvoerder was. Hij sprak de ploeg vol passie toe en fluisterde nog wat laatste woorden van moed in. Toen klonk het eerste fluitsignaal, wat het begin van een spannende pot bleek. SVH was geconcentreerd en hield de verdediging goed dicht. Na vier minuten pas, werd de brilstand van het bord geveegd en was het Milos die voor het eerst het net wist te vinden, de eerste keer dit seizoen dat SVH begon met een voorsprong. Een voorteken? Daarna was het de andere Serviër, Petar die er 2-0 van maakte waarna het stuivertje wisselen begon. Schuurman staat bekend als een stugge, fysieke ploeg. En zo bleek. Onder leiding van schutter Mika Smelt kwamen ze al snel terug in de wedstrijd, 2-2. SVH bouwde de voorsprong uit, en Schuurman maakte gelijk. Bij de 4-4 werd dit patroon doorbroken en wist de ploeg met blauwe caps voor het eerst de voorsprong te pakken, 4-5. Toen was het de Captain, Jelle Kleiss die uit een counter knap de 5-5 binnen schoot. Rust.

Het bleek een ware uitputtingsslag. Er werd op alle posities hard gevochten, en de krachten begonnen langzaam weg te vloeien. De derde periode was Schuurman de sterkere, en zo gingen we met een 7-8 achterstand de laatste periode in. SVH verzuimde echter om de gelijkmaker te scoren, en liet de marge voor het eerst oplopen tot twee. Gelukkig was het de ervaren kracht, op wie SVH altijd kan vertrouwen, Max van Genabeek die met zijn gepatenteerde actie vanaf de tweede midvoor de aansluitingstreffer binnen knalde, 8-9. Toen was het Milos met de gelijkmaker, en hadden we alle ingrediënten voor een thriller van een slotfase.

Nog vier minuten. Schuurman maakt de 9-10, maar Milos, die een sterk vierde part speelde, knalde zo weer de gelijkmaker tegen de touwen. Het was echter weer Schuurman die de voorsprong nam, maar het was SVH met de veerkracht, en Jelle Kleiss met zijn tweede goal die de 11-11 verzorgde. Nog 1 minuut op de klok. Schuurman trachtte de voorsprong te pakken, maar uit een gemist schot was SVH weg uit de counter waarna Rick Vermeulen voor het eerst sinds twee parten weer een voorsprong voor de thuisploeg op de klok zette, 12-11. Nog 41 seconden. Één aanval voor schuurman, één voor SVH. Schuurman speelde de bal rond op de top, en wie anders dan Mika Smelt lokte de vrije bal uit, waarna hij knap zijn 5e goal maakte, 12-12. Nog 17 seconden op de klok. Petar Ivosevic vraagt een time-out aan en spreekt het team een laatste keer toe. Zijn tactiek bleek de juiste, want met nog 7 seconden op de klok was het uitblinker Milos Filipovic die de winnende goal maakte. Een sterke slotfase die SVH beloonde met de eerste overwinning van het seizoen.

Een mooie wedstrijd die perspectief biedt voor de rest van het seizoen en de start van de competitie volgende week, uit tegen PSV Eindhoven waar internationals Jesse Nispeling en aanvoerder Milan de Koff weer in clubverband in actie zullen komen. Tot dan.


Doelpuntenmakers SVH: Milos Filipovic 4, Jelle Kleiss 2, Max van Genabeek 2, Rick Vermeulen 2,  Petar Filipovic 2, Mathijs Haksteen 1.


Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

563 ms