SVH H2-ZVL

datum: 24 - 01

Afgelopen weekend was het eindelijk weer zo ver. De (ondertussen niet allemaal meer even) jonge goden mochten weer te water na de lange winterstop. Na week in week uit naar alle in de regio gelegen zwembaden, behoudens de Wilgenring zelf, te zijn afgereisd was het aan de ploeg van Bart Boevink om te bewijzen dat ze tweede plek op de ranglijst ook daadwerkelijk verdienen.

In de eerste seizoenshelft, welke de zelfde volgorde kent als de tweede, werd gewonnen tegen de direct concurenten voor de titel. Toen werd opeenvolgend ZVL, Donk trois en De Ytjes verslagen. Later werd de ploeg meermaals verrast door teams die lager op de ranglijst staan, wat resulteert in een achterstand van zes punten op de nummer één, Donk drei.

De tactiek werd op voorhand bepaald. Actieve zone op de top, zodat de geroutineerde spelers van de tegenstander niet de kans kregen om in het fysieke duel zich langs de spelers te trekken. Met een zeer sterk optreden van keeper Thijs Urselman kon de ploeg zich redelijk goed staande houden met de manier van verdedigen.

Het was Menno Venema die de score opende vanuit een man meer situatie. Ingeschoven vanuit de top kreeg hij de bal en schoot hij strak raak. Na de gelijkmaker van de tegenstander bleef de wedstrijd in het eerste part goed in balans, met weinig goed uitgespeelde kansen voor beide teams.

Na de onderbreking waren het de bezoekers die de wedstrijd naar zich toe trokken. Door fouten van de verdedigers en de individuele kwaliteiten van de gasten liet SVH zich kinderlijk op een ruime achterstand zetten. De stand was na de eerste helft 2-5.

Het werd tijd om de tactiek aan te passen. Full press en zwemmen! Na een goed schot van Jeroen Selten moest de ploeg wederom een tegengoal incasseren voordat de wederopstanding werd ingezet, dankzij een dood spelmoment. Nadat er een strafworp werd toegekend op de midvoor positie was het de Putz die zijn verantwoordelijkheid pakte. Met een knappe strafworp kwam er weer bezieling in de ploeg. Jaap Zwetsloot maakte de aansluitingstreffer én de gelijkmaker. Dit tot ongenoegen tot de blauwe caps. Het spel werd harder en dit pakte voor SVH niet slecht uit. Door veel aanvallende overtredingen kon SVH vaker snel schakelen en het was Putz die de eerste voorsprong voor de thuisploeg bewerkstelligde via zijn gepatenteerde wijze in de zoemer.

De vierde periode begon voortvarend, toen Remy Lanatoeauw een knappe midvoor actie afmaakte (eindelijk!). Helaas kwamen de bezoekers terug tot 8-8 wat de spanning weer volledig deed opleven. Beide topscorers van de ploegen maakte nog een doelpunt en met nog 1:23 op de klok liepen de gemoederen hoog op. De tegenstander, die ondertussen ook een tegenstander van de scheidsrechter hadden gemaakt, kregen met 0:26 nog een uitsluiting tegen. Na een time out was de ploeg klaar om de wedstrijd te beslissen. Koeltjes was het RvB die de wedstrijd leek te beslissen met nog zestien seconden op de klok. Een time-out en een afgekeurde goal van de bezoekers verder was de wedstrijd afgelopen.

SVH heeft gezwijnd en zal komend weekend scherper moeten starten wanneer ze op bezoek gaat bij de lijstaanvoerder.

Doelpunten: Putz en Jaap 3x, Menno, Remy, RvB en Jeroen 1

P'tjes: Putz 2, Michelle 2, Menno en Jeroen 1Afgelopen weekend was het eindelijk weer zo ver. De (ondertussen niet allemaal meer even) jonge goden mochten weer te water na de lange winterstop. Na week in week uit naar alle in de regio gelegen zwembaden, behoudens de Wilgenring zelf, te zijn afgereisd was het aan de ploeg van Bart Boevink om te bewijzen dat ze tweede plek op de ranglijst ook daadwerkelijk verdienen.

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 103

3311 ms