Eredivisie duel om 18:00u, tegen ZVL uit Leiden

datum: 23 - 10 - 21

SVH roept op tot het komen bekijken van het Eredivisie duel van komende zaterdag 23 oktober, 18.00u. SVH Waterpolo neemt het in de eigen Wilgenring op tegen ZVL uit Leiden. Wij hopen op een vol bad in deze belangrijke Eredivisie wedstrijd.

Afgelopen weken konden trouwe volgers van SVH Heren 1 genieten van de eerste speelweekenden in de nationale Eredivisie. We nemen je graag mee in het verhaal achter de eerste uitslagen en de nieuwe gezichten in de Herenselectie van SVH.

Situatie Eredivisie

Dit seizoen kent de nationale Eredivisie bij de heren opnieuw veertien deelnemende teams. Middels een complete competitie, waarbij alle ploegen het zowel thuis- als uit tegen elkaar opnemen, wordt een eindrangschikking bepaald. De bovenste acht ploegen spelen vervolgens de play-offs (van kwartfinale tot aan finale) om het landskampioenschap. De onderste twee ploegen, de nummer 13 en 14, degraderen direct, en de nummer 12 bepaalt samen met de kampioen van de Eerste Divisie middels een best-of-three wie er volgend jaar in de Eredivisie speelt. Vanaf zomer 2022 bestaat de Eredivisie dus (weer) uit 12 ploegen, zoals traditioneel ook voor de corona-periode het geval was.

Streekgenoot (Gouda) Widex GZC Donk mocht zich op basis van de competitie afgelopen seizoen niet tot de absolute favorieten rekenen, maar wist dankzij ijzersterk optreden in de play-offs toch het landskampioenschap te bemachtigen. Onder de kampioenen onder meer ex-SVH’er en oer-Rotterdammer Cas Westerwoudt en keeper Bendeguz ‘Bendi’ Bognar. Afgelopen zomer besloot Bendi naar SVH te komen. Hij zal samen met vertrouwd gezicht Milan de Koff gaan uitmaken wie er het doel van ons hoogste herenteam zal verdedigen.

Teamsamenstelling SVH 1

Van Milos Filipovic en Jesse Nispeling werd afgelopen zomer afscheid genomen. Beiden vertrokken naar Alphen a/d Rijn (AZC) en zagen voormalig SVH-coach Tim van Gulik worden aangesteld als nieuwe hoofdcoach. AZC hoopt op een herhaling van seizoen 2017-2018, toen de kampioenstitel voor het laatst werd behaald. Onderdeel van die kampioensploeg was destijds ook Laszlo Nagy, die na zes seizoenen bij AZC juist de omgekeerde route bewandelt en dit jaar in de Wilgenring zijn thuiswedstrijden zal spelen. Laszlo zal zich tevens actief gaan bezighouden met het verder verbeteren van de jeugdopleiding voor onze jonge Otters.

Op de midvoor-positie versterkte SVH zich met Kerem Gemalmazoglu. Hij sloot zich direct na het WK onder de 19 jaar, waarin Kerem met Duitsland werd uitgeschakeld door de VS, begin september aan in Hillegersberg. Kerem zal meerdere jaren gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

SVH en buurman ZPB wisselden van midachters. Petar Filipovic voegde zich bij de Barendrechters, daar waar de Kroaat Rudolf Cvanciger naar Rotterdam verhuisde. Naast Rudolf kozen ook Eric Graham en Tomas Kostelnik Rotterdam als volgende bestemming. Beiden sloten zich begin oktober aan bij de ploeg uit Hillegersberg. Zij zorgen voor extra mogelijkheden binnen de selectie, die in de kern verder bestaat uit bekende gezichten Menno Venema, Milan de Koff, Mathijs Haksteen, Rick Vermeulen, Frank Bot, Gergo Bernula, en de reeds genoemde ‘Bendi’ Bognar, Kerem Gemalmazoglu en Laszlo Nagy.

Nieuw opkomend talent

We kunnen ook nieuw jeugdig talent bewonderen in de Wilgenring. Linkshander Sven Nieuwstraten (18) kwam over van d’ELFT en heeft zich in de eerste vijf wedstrijden geprofileerd als volwaardige versterking voor Heren 1. Ook Finne Seijner (17) koos voor de ambitie van SVH en verliet Z&PC Rotterdam. Finne maakte afgelopen weekend tegen Schuurman BZC zijn debuut in de Eredivisie en sluit zich vanaf nu volledig aan bij het trainingsprogramma van de herenselectie. Ondertussen zat SVH-jeugdexponent Vuk Djekic (17) dit seizoen ook al vier keer bij de selectie van Heren 1.

Afgelopen weekend

Onder meer door het late aansluiten van en blessures bij diverse spelers was de seizoenstart van SVH niet optimaal. Wat onwennig incasseerde het team vooral veel onnodige tegendoelpunten. Inmiddels begint het team op elkaar ingespeeld te raken. Dit was bij vlagen goed zichtbaar afgelopen zaterdag tegen Schuurman BZC (7-12 verlies), onder meer bij wat mogelijk de mooiste manmeer was die in de afgelopen jaren mocht worden aanschouwd in de Wilgenring. Uiteindelijk toonden de bezoekers uit Borculo zich scherper in de afronding, en wisten zij een stabiele wedstrijd te spelen, daar waar SVH in een beslissende fase van de derde periode juist wat ongeconcentreerd en slordig oogde. Petar Ivosevic en zijn ploeg hopen komende weken een stap te zetten, en mikken allereerst op een spannende wedstrijd aankomende zaterdag, wanneer de ploeg aantreedt tegen ZVL uit Leiden - zaterdag 23 oktober om 18.00u in de Wilgenring.

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 131

Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

576 ms