SVH1 – Schuurman BZC1

datum: 20 - 01

De winterstop is ook in de heren eredivisie weer tot een einde gekomen. De drang om van die akelige 0 punten af te komen was groot. Het eerste team waar de heren van SVH punten tegen wilden en kon gaan scoren was het team uit Borculo afkomstig uit de Achterhoek van ons land. De viervoudig voormalig kampioen van Nederland wat bekend staat om hun fysieke spel waarbij ze dolgraag pressing spelen. Met de wetenschap dat ons bestuur er alles voor aan het doen is om de nodige versterkingen naar Rotterdam te halen wilden de heren van SVH hun dankbaarheid laten blijken in de vorm van passie en volledige inzet tijdens de wedstrijd die gespeeld moest gaan worden. Een mooie mix voor een veel belovend duel!

De eerste periode was pas 12 seconden onderweg waarna BZC al meteen op voorsprong kwam via hun midvoor 0-1. SVH werd meteen wakker waarna we na ruim 3 minuten spelen de 1-1 op het scoreboard werkte via Benjamin Popovic. Kort hierna maakt BZC er 1-2 van waarna het opnieuw onze Benji was die er met een rustig geplaatst schot in de rechterbovenhoek weer 2-2 van maakte. Na twee minuten over en weer was het SVH die voor het eerst op voorsprong kwam via aan goed uitgespeelde manmeer situatie via Koen Vogel die de bal vanaf de linkervleugel in de rechterbovenhoek wist te plaatsen. BZC bleef echter in het spoor nadat ook zij een manmeer situatie eenvoudig af konden maken op een leeg goal 3-3 omdat de speler die bestraft werd onze keeper Milan de Koff was en het hele team van SVH al weggezwommen was in de tegenaanval. We zijn nu op een punt aangekomen dat SVH voor het eerst een gat ging slaan van 2 goals. Beide op naam van Claudio di Martino waarbij het laatste doelpunt van praktisch eigen helft in de zoemer van de rust gescoord werd strak in de linkerbovenhoek. Met deze mokerslag ging SVH de rust in met een 5-3 voorsprong.


Heren1 maakt zich op voor de wedstrijd tegen Schuurman BZC.
Koen Vogel in de aanval.

In het tweede bedrijf was het BZC die de score opende 5-4. BZC kreeg een penalty toegekend welke fenomenaal gekeerd werd door niemand minder dan onze Oranje International Milan de Koff die wederom liet zien waarom hij de beste keeper van Nederland is. De scheidsrechters lieten aan beide kanten veel toe en kwamen soms tot rare beslissingen iets wat de coach van BZC niet ongemerkt wilde laten gaan met tot gevolg een gele kaart. Niet veel later scoorde BZC waarmee ze dan toch weer op gelijke hoogte kwamen te staan met SVH 5-5. Het antwoord van SVH was duidelijk, via Benjamin die daarmee zijn derde van de avond op het scoreformulier liet tekenen en Joop Sassen werd het 7-5. Vervolgens kwam er een afstandsschot vanuit BZC die geblokt werd door Claudio di Martino. Helaas deed Claudio dit volgens de scheidsrechters met twee handen (iets waar de meningen flink over verdeeld waren) wat resulteerde in zijn derde persoonlijke overtreding en daarmee definitieve uitsluiting van de wedstrijd. Met een score van 7-5 en 1 ervaren kracht minder ging SVH de rust in van 5 minuten om even te herstellen en de verdere tactiek te bespreken.

Keeper Milan de Koff in actie, een paar minuten voor hij een strafworp stopt (de held).Wouter Beek zorgt voor dreiging.

Het derde part werd wederom op het scoreformulier geopend door de bezoekers uit Borculo 7-6 doordat zij een overtalsituatie goed benutte. Vervolgens kwamen ze wederom op gelijke hoogte via hun midvoor 7-7. BZC nam zelfs voor het eerst weer de leiding in de wedstrijd sinds het begin van de eerste periode doordat hun linkshandige speler de 7-8 binnen schoot.

Benjamin Popovic (Benji) was met genadeloos harde schoten één van de sterspelers vd avond.

Dit is een moment waarop menig SVH’er de bui begon te voelen hangen. Konden de heren deze achterstand nog eenmaal ombuigen of werd de wedstrijd wederom na de rust uit handen gegeven? Het antwoord was zowel duidelijk als strijdlustig. Via een goed benutte manmeer situatie kon SVH de bal via Jelle Kleiss op de paal positie zoals we dat van hem gewend zijn naar binnen tikken voor de gelijkmaker 8-8. Niet veel later scoorde Yorick ter Heegde vanaf de midvoorpositie de 9-8 door de verdediger in de draaimolen te zetten en kwam SVH weer op voorsprong. De eerstvolgende aanval was het wederom Yorick ter Heegde die de bal met een backhand tegen de touwen aan wist te gooien 10-8 waardoor SVH ineens weer uit dreigde te gaan lopen. BZC vroeg een time-out aan waarna ze konden beginnen aan een overtalsituatie door een overtreding. Door goed verdedigend werk werd deze gekeerd en kon SVH weer in de aanval. SVH kreeg de eerstvolgende verdediging weer een overtal situatie te verwerken welke wederom geblokkeerd werd waardoor de score nog altijd 10-8 bleef. Vlak voor het einde van de derde periode kreeg BZC helaas een penalty toegekend die ze ditmaal wel wisten te benutten en sloot de derde periode af in een 10-9 stand in het voordeel van de thuisploeg.


#godefense Rust.

Het laatste part was aangebroken. Beide teams waren vermoeid en aan beide kanten stonden er spelers op scherp met 2 persoonlijke uitsluitingen. Het was zoals in de voorgaande periodes wederom BZC die de score opende waarmee er weer een stand van 10-10 op het scoreboard stond. De spanning werd hiermee nog maar eens verhoogt. Niet veel later scoorde BZC de 10-11 via een manmeer situatie waarmee gezien de tijd de bezoekende ploeg aan het langste eind zou gaan trekken. Echter deden de Rotterdammers de Rotterdamse mentaliteit eer aan. Geen woorden maar daden. Via een schitterend afstandsschot bracht Benjamin Popovic met zijn 4dedoelpunt van de avond de stand weer terug naar 11-11 en tekende Jelle Kleiss voor het laatste SVH doelpunt van de wedstrijd 12-11. De wedstrijd leek in het restant van de laatste periode naar SVH te gaan. Met nog 23 seconden te spelen echter nam de scheidsrechter een beslissing in het nadeel van SVH door een speler van SVH naar de kant te sturen waardoor BZC de overtalsituatie af kon maken waarmee de eindstand op 12-12 werd bepaald.

Wouter Beek voordat hij de mid-voor Jelle Kleiss aanpasst die vervolgens scoort.

De onvoorspelbare dreiging van Joop Sassen.

Het eerste punt van het seizoen is binnen met een lichtelijk bittere nasmaak. En dan hebben we het niet over de vijfde periode in de kantine. De eerste overwinning van dit seizoen was heel dichtbij. SVH heeft als leeuwen gevochten met de intentie om te laten zien dat het in de eredivisie wil blijven en dat het elke inzet vanuit de club waardeert bij het behalen van deze doelstelling. De heren zullen de stijgende lijn door gaan zetten want dit smaakt uiteraard naar meer.

En de uitslag van SVH H1 - Schuurman BZC, de heren zijn van de 0 af!

Doelpunten SVH: Benjamin Popovic 4x, Claudio di Martino/ Jelle Kleiss/ Yorick ter Heegde, ieder 2x, Koen Vogel 1x, Joop Sassen 1x.

Volgende week zaterdag 26 januari spelen de heren van SVH uit in Zaandam tegen ZV de Zaan om 19:00 uur.

Foto's gemaakt door Marianne Brouwer (@svhwaterpolo).

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 111

2952 ms