Verslag SVH Rotterdam – ZV De ZAAN

datum: 18 - 02 - 21

Zaterdag 13 februari was het weer zo ver, en mocht het eerste heren team van SVH aantreden tegen de degelijke ploeg uit Zaandam. Ondanks alle sneeuw, gladheid en hinder is er de week gelukkig geen training gemist. Ik zeg gelukkig omdat er nog wel het een en ander bijgeschaafd moet worden.

En zo geschiedde, voornamelijk de verdediging werd deze week even vakkundig onder de loep gelegd. Niet gek natuurlijk, Petar (coach) was zelf ooit een verdediger van weleer – al denken sommigen van ons dat hij het nog steeds prima zou kunnen. Daarnaast is een sterke verdediging de solide basis waarvandaan je een georganiseerde aanval op kan bouwen.

Dit was ook de eerste week dat onze andere Petar, en onze andere Filipovic, en.. volgen jullie het nog? Ik bedoel de eerste week dat midvoor Petar Filipovic volledig meetrainde, gelukkig. Waar SVH overloopt aan snelheid en beweeglijkheid komt het tekort aan… massa, en lengte. De boomlange, Serviër met jaren aan prof ervaring zal de nodige balans brengen. Voor nu als midachter, bij absentie van Jesse Nispeling, maar in de competitie ongetwijfeld vanaf zijn favoriete plekje op de midvoor. En zo werd er een weekje hard getraind, en voorbereid op de wedstrijd. De tegenstander was geanalyseerd en we waren ons bewust van hun sterke punten, een erg beweeglijk team, conditioneel sterk, en de nodige ervaring.

Toen was het zaterdag. Rotterdam nog gehuld onder een mooie witte deken, en de Kralingse Plas was op 13 februari nog nooit zo populair. Ruim op tijd betraden we het zwembad en begonnen we na de voorbespreking rustig aan onze warming-up. De sfeer was relaxed, en iedereen had er vertrouwen in dat we deze wedstrijd naar ons toe konden trekken. Het begin was dan ook sterk, de verdediging zat goed dicht, en Petar opende voor de thuisploeg al snel de score met een knappe backhand van zes meter. Vervolgens ontvouwde de wedstrijd zich voorzichtig in een spannende pot. 2-3, 3-3, 3-4, 4-4. De Zaan nam steeds de voorsprong en SVH volgde nauwlettend. Dit ging zo door tot de loodzware derde periode. Mathijs Haksteen scoorde nog op minuut vier, waarna er een periode van vier minuten kwam van zwemmen, missen, zwemmen en nog meer missen. Een ware uitputtingsslag.

Uiteindelijk werd de ban gebroken waardoor De Zaan een gaatje sloeg. SVH was moe gestreden, en door de dunne spoeling en spelers met drie uitsluitingen kon het sterke verzet van de eerste drie parten in het vierde niet voortgezet worden. Sterker nog, SVH zakte op momenten door de ondergrens heen en liet De Zaan vier keer op rij scoren, 9-14. Waarna de conditioneel erg sterke Haksteen knap twee keer scoorde om de stand terug te brengen tot 11-14. Uiteindelijk was het vat toch echt leeg, en liet SVH de Zaan nog drie keer scoren. Eindstand 11-17. Enigszins geflatteerd, het ware krachtsverschil was minder, maar wederom verliest SVH het overzicht waardoor de tegenstander in de kaart werd gespeeld. Desalniettemin gaven de eerste drie parten perspectief en zal er met vol goede moed hard getraind worden om de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Zaterdag 20 februari tegen Schuurman BZC, in de Wilgering om 15.30u. Ook deze wedstrijd zal live worden uitgezonden. Hou de website en social media in de gaten voor een link naar de live stream. 


Eindstand 11-17
Doelpunten: Mathijs Haksteen 4, Max van Genabeek 3, Rick Vermeulen 2, Yorick ter Heegde 1,  Petar Filipovic 1


Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

576 ms