`SVH 2 - UZSC 2

datum: 18 - 01

Met een batterij aan geblesseerde spelers, een flamboyante ad interim coach en een waar huurlingen bataljon trok een gelegenheidsteam van heren 2 afgelopen zaterdag ten strijde tegen Utrecht.

De eenmalige coach, Marco Booij nam de honneurs waar voor de in Curacao verblijvende coach Michael MacDonald, die wel wat rust kon gebruiken na de eerste seizoenshelft. Het sterrenensemble werd tevens aangevuld met oudgediende Joris Beek en aanstormend talent Luca Civile.

Het eerste part begon waanzinnig snel, Wouter Beek begon met strooigoed in januari (vonden wij ook wat vroeg), dit uitte zich in vele mooie passes op Jelle Kleis de midvoor. Deze kansen waren een makkelijke prooi voor de pinchhitter en die ramde na slecht 16 seconden de eerste bal binnen! Ook Utrecht bleek bij de les en al snel stond het weer 1-1. Nadat de stand opliep tot 3-3, mede door goed coachend werk van Marco, leek utrecht net wat scherper en eindige het eerste part in 4-6.

In het tweede part ging het scoren rustig verder, Wouter scoorde de mooi verdiende strafworp vakkundig. Helaas waren de heren net wat minder scherp op het terug zwemmen en liep Utrecht snel uit naar 6-10. Timon vond het daarwel wel even genoeg en besloot de bal van eigen helft af binnen te jagen. Deze goal was echter niet genoeg om de domstedelingen echt scrik aan te jagen want ze liepen nog in het tweede part uit naar 9-12.

Het derde partje begon zoals het eerste, een snelle aanval waarbij Wouter wederom een uitmuntende pass op Jelle gaf, en de keeper van Utrecht weer het nakijken had. Helaas bleef ook Utrecht scoren en liepen ze in no-time uit naar 10-16. Daarna, toen niemand meer naar het doel keek, deed Robin van Bommel dat wel en schoot verassend binnen (Jammer dat niemand de goal zag, maar zelf zei hij dat de bal binnenkant kruising ging). Jaap Zwetsloot besloot dat de aanvallen van Utrceht te lang duurden en gaf daardoor maar een penalty weg, die Thijs Urselmann met gemak uit het goal hield.

Dit goede voorbeeld van Jaap deed Timon de Vries volgen, helaas schoot er nu wel iemand op goal die in staat was op listige wijze Thijs te verschalken. Het stond nu 11-17. Marco nam een time-out en de ploeg begon beter te spelen. Dave Kortvriend schoot 2x raak en dwong Utrecht tot een time-out. Na nog wat goals over en weer was het slot akkoord voor Joris Beek, die zijn glorieuze terugkomst nog wat meer glans gef door de laatste goal van de avond te maken, 17-20. De heren hadden hard gestreden maar het was net tekort.

Er zijn wat aandachtspunten maar ook hele mooie dingen gezien. De invloed van Marco, de passes van Wouter, het standvaste optreden van Luca en het scorende vermogen. Een nederlaag met aanknopingspunten. De heren spelen over 2 weken, 25Januari thuis om 18:55 tegen Polar Bears 2, waar ze uw steun goed kunnen gebruiken. Hopelijk tot dan!

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

3131 ms