SVH H1 - ZVL 1886 H1

datum: 17 - 12 - 19

Zaterdag 14 december de laatste wedstrijd van het jaar 2019. Deze spelen wij thuis tegen de Zijl uit leiden. Na een slechte reeks van 4 wedstrijden was het belangrijk dat we de laatste thuis wedstrijd goed zouden afsluiten. Vooral om aan te haken bij de middenmoot van de competentie en zicht te behouden op een plek bij de play-offs.

In de eerste periode gebeurde er heel veel. Zwemmende actie werden beloond voor uitsluitingen. Hierdoor kregen beide ploegen veel manmeers. Doelpunten van Max en Milos maakte de stad na de eerste periode 2-3 voor de Zijl. Toch moest er sneller gespeeld worden om de zijl het moeilijk te maken.In periode twee gaven we wat extra gas waardoor we wat meer kansen kregen. Door goed keepers werk van Milan de Koff konden we de stand langzaam uitbreiden. De achterstand werd omgebogen naar een voorsprong van 8-5 voor svh. Max van Genabeek scoorde 2 mooie midvoor doelpunten.Begin 3e periode konden we dit niveau vast houden en waren we een maatje te groot voor de Zijl. Stand liep zelfs op naar 9-5. Goed teamwork maakte ons ijzersterk. Maar helaas zakte we ver weg in de laatste paar minuten van de 3e periode. In een aantal minuten geven we de voorsprong weg en staat het 10-10. Dit is helaas iets wat vaker terug komt bij onze wedstrijden, we verliezen onze contractie waardoor de tegenstander terug kan komen.Laatste periode breekt aan en iedereen moet 120 procent geven om de winst binnen te slepen. Na een klap van 4 tegendoelpunten is het moeilijk om weer op te staan. Door terug naar de basis te gaan en als team te spelen konden wij onszelf herpakken. We maakte zelfs 5 doelpunten in de laatste periode. Hiermee konden we de winst naar ons toe trekken. Een belangrijke overwinning wat ons weer veel energie geeft voor volgend jaar. Hopelijk kunnen we deze lijn dan doorzetten.

Bron en/of auteur: Ad (door Cas Westerwoudt)

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

4430 ms