SVH – ZPB

datum: 17 - 12 - 18

Eindelijk was de dag aangebroken waar zo lang naar werd uitgekeken, de Rijnmondse streekderby. Ondanks dat SVH onderaan staat in de Eredivisie laat het in wedstrijden zien dat het zich kan meten met de concurrentie. De laatste wedstrijd voor de winterstop gaat er dan ook echt om. Het is niet alleen de lokale concurrent die op bezoek komt, het is ook de directe concurrent in de Eredivisie. Op het spel staat de rode lantaarn, de verliezer van deze wedstrijd gaat de winterstop in als nummer laatst.

Naast dat SVH drie oud spelers van ZPB, Koen Vogel, Yorick ter Heegde en Wouter Beek, in de gelederen heeft was het een weerzien tussen spelers die samen hebben gespeeld in het Rotterdamse regio team en Nationale jeugdteams. Daarnaast is coach Zoran Stanisic van ZPB voor SVH spelers een bekende tegenstander en Marco Booy, coach van SVH, is een levende legende bij ZPB. Vooraf werd, naast de bestaande rivaliteit, ook dit breed uitgemeten in de kranten. Dit was te merken aan het publiek, zwembad de Wilgenring was afgeladen met supporters van beide clubs. Zoals altijd voerde de SVH supporters de boventoon en is zoals Rotterdamse club betaamd dit nog steeds het fantastische visitekaartje van onze mooie club.

De wedstrijd begon krampachtig en er was te zien dat er druk op stond. Beide teams waren slordig en echt goed uitgespeelde bleven uit. Ondanks een goal van Benjamin Popovic, mogelijk gemaakt door een schitterende assist van Joris Beek, eindigde deze ondermaatse periode in 1-3 voor ZPB.

Na de eerste periode schudde coach Marco Booy de jongens wakker. Het aanvallende en soms opportunistische spel werd beloond door de scheidsrechters met meerdere uitsluitingen. Helaas kon SVH, via Jelle Kleiss, maar een van de vier uitsluitingen in de periode benutten benutten. Topscorer Benjamin Popovic scoorde met een afstandsschot maar het hoogtepunt in deze periode was de dribbel van Claudio di Martino die hij met een vrije bal van buiten de 5 meter lijn knap afmaakte. SVH kon niet dichterbij komen en sloot de periode af met 4-6 in het voordeel van ZPB. Pijnlijk was dat er ondanks het matige spel van ZPB veel te veel ruimte werd gegeven aan de tegenstander. De verdediging was niet op orde, enkel alleen topkeeper en ster van de Eredivisie Milan de Kolff onttrok zich hieraan met wederom fantastische reddingen.

Na de langere rustperiode moest SVH een tandje bijschakelen om op gelijke hoogte te komen. Jelle Kleiss zorgde voor de 6-6 maar weer liet SVH in de verdediging steken vallen en door weer verkeerd blokwerk kon ZPB gemakkelijk naar 6-8 uitlopen. Het was ook deze periode dat international Milan de Kolf de jongens in de wedstrijd hield. Tekenend was de redding op de open kans van ZPB sterspeler Kevin van Baarle die door Milan Kolff een lastige dag had.

Hoewel SVH de vierde periode goed begon met een mooi afgedekt afstandsschot van Benjamin Popovic liep ZPB uit naar 7-10 en leek de wedstrijd halverwege de vierde part op slot te zitten. Wouter Beek bracht nog wel de spanning terug met een knap no-look schot, maar ook dit mocht niet baten. SVH verliest met 8-10 van ZPB uit Barendrecht.

Namens heel heren 1 willen wij de supporters bedanken voor de fantastische support bij deze wedstrijd en alle andere thuiswedstrijden van de eerste seizoenshelft. Er wordt alles in werk gesteld om uiteindelijk te handhaven in de Eredivisie en jullie support speelt hier een grote positieve rol in. 19 januari hervat SVH de competitie thuis tegen Schuurman BZC, wij hopen u allen daar weer te zien.

P.S. Elke thuis wedstrijd wordt live in beeld gebracht via de SVH instagram (instagram.com/svhwaterpolo)

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 80

2868 ms