AZC H1 - SVH H1

datum: 17 - 11 - 19

Afgelopen zaterdag stond er voor heren 1 de wedstrijd tegen AZC uit alphen op de planning. AZC dat vergeleken met vorig jaar flink is verzwakt staat vooraf gaand aan de wedstrijd op een gelijke hoogte in het klassement met 9 punten. Wij voelde als team dat er wel eens wat gewonnen kon worden. Zeker met drie jongens in ons team die allemaal een verleden hadden bij AZC. Milos, Milan en Tim.

Bij de start van de wedstrijd gingen we er fel in. We kozen ervoor om een pressing te spelen. Al snel kwamen we door een scherpe start van AZC op een 3-0 achterstand. Wat bij ons in de aanval allemaal net mis ging, viel bij hun precies de bal steeds netjes in de hoeken van het goal.

Tim wist dat er iets moest veranderen en we gingen wisselen van tactiek. De rest van de wedstrijd werd er zeer sterk verdedigd en kregen de Alphenaren geen grip meer in de aanval. Het was Milos die de eerste drie doelpunten mocht verzilveren met twee strafworpen en een goal uit de manmeer die hij hard in de lange hoek schoot. Vervolgens mocht Frank ons zelf nog op voorsprong zetten.

De rest van de wedstrijd bleef het doelpuntje wisselen. Een goed spelende Yorick scoorde twee mooie ballen en zorgde dat we konden blijven aanhaken in de wedstrijd. Iedereen voelde dat deze wedstrijd niet verloren moest worden en bleven veel energie steken in de aanval. Een discutabele penalty op een erg beslissend moment zette AZC op een doelpunt voorsprong. Gelukkig kon Max vanaf positie één nog de bal in de lange hoek schieten met een backhand waardoor de stand weer gelijk werd.

Op 6:37 in de vierde periode wist AZC weer op voorsprong te komen. Lange tijd wisten beide teams niet te scoren. Iedereen kwam met de schik vrij toen een speler van Alphen een 1-0 situatie drie meter boven het goal schoot. Vlak daarna mocht Max nog een bal intikken op goed aangeven van Frank. De laatste 1:30 minuut werd grimmig en werd er fysiek spel gespeeld. Alphen wist niet meer te scoren waarmee de wedstrijd eindigde op 8-8.

Al met al kan er gezegd worden dat een gelijkspel volkomen terecht was. Het team heeft hard gewerkt en heeft vooral erg goed gepresteerd als TEAM!

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

3967 ms