#boterlettertijd

datum: 17 - 11 - 18

Deze zaterdag is het clubhuis op 't Zwarte Plasje omgetoverd tot de Bakkerij van het Bakfonds! De top vrijwilligers van SVH zijn er weer klaar voor om overheerlijke boterletters te bakken. Lees verder over hoe dit idee eigenlijk ontstond.

Het boterlettersprookje.

Er was eens een groep vrienden. Ze speelde al jaren samen waterpolo en dronken elke donderdag gezellig biertjes in het clubhuis. De vrienden zetten zich enorm in voor de vereniging en bedachten altijd wel plannetjes om de club beter te kunnen steunen.

Zo werd op een van die donderdagen, zo’n zestien jaar geleden, het beste idee van de vrienden tot nu toe bedacht. Eén van de helden van dit verhaal was bakker geweest en kende nog vele lekkere recepten. Wat nou als we iets voor de vereniging gaan bakken, opperde de vrienden aan elkaar, met het geld wat we ophalen kunnen we de club sponsoren.

Rond Kerst of Sinterklaas is er veel vraag naar snoepgoed, laten we de mensen geven wat ze willen dachten de vrienden. Zo ontstond de traditie om één keer per jaar de lekkerste Sinterklaas traktatie te maken voor leden, familie, kennissen en buurtgenoten.

Zogezegd, zo gedaan. Het clubhuis waar de mannen vaak te vinden waren werd omgetoverd tot een bakkerij en het beste recept van de nu SVH meesterbakker, de boterletter, zou het gouden product worden. De hele vereniging hielp mee om het proces op poten te zetten, twee weken lang werd er hard gebakken en aan het einde vlogen de boterletters over de balie, of in dit geval over de bar.

Nu vele jaren later, zijn de boterletters van de SVH meesterbakker een begrip binnen de club en smult heel Hillegersberg mee. Vele toernooien, materialen, uren badwater en dus vooral veel pret is mogelijk gemaakt door de vrienden. Eigenlijk is met dat ene biertje die donderdagavond zestien jaar geleden de basis gelegd voor wat nu het succesvolle Bakfonds is. En daar zijn wij, alle SVH’ers, hun nog steeds erg dankbaar voor.

Bij een sprookje hoor je natuurlijk af te sluiten met: “En ze leefde nog lang en gelukkig”
Alhoewel de vrienden dit zeker doen willen we nog helemaal niet dat dit verhaal stopt. Het boterlettersprookje mag van ons nog vele jaren doorgaan, het verhaal moet veel meer hoofdstukken krijgen met nieuwe vrienden die het avontuur overnemen en de traditie laten voortbestaan. Laten we hier als club met z’n allen voor zorgen! #goSVH

Boterletter(s) bestellen? Klik hier

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 111

1965 ms