Verslag Widex GZC Donk - SVH

datum: 17 - 03 - 21

Vorige week speelde het vlaggenschip van SVH nog een dubbel weekend tegen Den Haag en Polar Bears. Het betekende de eerste overwinning van het seizoen, maar ook een lesje counteren door de fitte spelers van Polar Bears. Dit weekend wachtte het sterke GZC Donk, een ervaren, talentvolle ploeg die weer meestrijdt voor de titel dit jaar. Maar ook een ploeg met een aantal problemen: ontevreden spelers, een opgestapte coach, en tegenvallende resultaten… kan SVH hiervan profiteren?

De sfeer zat in ieder geval goed. Er was wederom een week lang hard getraind en Heren 1 had zin in de wedstrijd. Dit was te merken want de wedstrijd begon met een vliegende start. Het was Gergo Bernula die al snel de score opende door een mooie individuele actie van de rechter kant en niet veel later schoot Milos de 2-0 binnen uit een snelle man meer. Donk rechtte echter de rug en maakte via oud-SVH’er Westerwoudt de 2-2. Toch werd de periode winnend afgesloten door een schitterend afstandsschot van die andere Serviër, Petar.

Zo scherp als de wedstrijd begonnen werd, zo slap gingen we van start in het tweede bedrijf. Na een slordige aanval scoorde Donk al na 24 seconden uit een razendsnelle counter, en na nog eens 36 seconden gebeurde – exact – hetzelfde, en was de zwaarbevochten voorsprong opeens een achterstand. Uit een penalty wist SVH nog een laatste keer de gelijkmaker te maken, maar dit bleek het laatste serieuze wapenfeit dat we konden bieden. Wederom een lesje counteren en effectiviteit van de tegenstander die ons toch net iets te machtig bleek. Donk scoorde vier maal op rij, waardoor de score halverwege het derde part opeens 8-4 was, en het er een stuk minder rooskleurig uit zag.

Menno Venema wist in de derde periode nog knap te score, maar deze werd afgesloten met een pijnlijke 11-5. Het vierde partje stond dan ook in het teken van schade beperking, iets wat enigszins lukte, want dit part werd er 5-4 gespeeld, wat de score op 16-9 bracht. Het patroon van de afgelopen weken was ook hier weer zichtbaar. SVH moet enorm veel moeite doen om te scoren en krijgt met het ogenschijnlijk grootste gemak de treffers in geruime getale om de ogen. Concentratie? Conditie? Zenuwen? De vinger is nog niet op de spreekwoordelijke zere plek gelegd. Enorm jammer, want SVH heeft de middelen om ook deze lastige wedstrijden aan het langste eind te trekken.

De komende trainingen zullen dus in het teken staan van het inslijpen van patronen en routine, zodat er niet meer door de ondergrens heen gezakt kan worden. Een slechte wedstrijd kan, maar het grote aantal tegen doelpunten is een pijnlijk gegeven. Desalniettemin zal er deze week weer hard getraind worden door de selectie om wederom vol goede moed aan te treden voor een dubbel weekend. Op zaterdag wacht AZC in de Wilgering, op zondag ZPB in Barendrecht. AZC is koploper, maar een tegenstander die SVH dit seizoen goed ligt, ZPB is een ‘moetje’. Er zal hoe dan ook volop gestreden worden voor een zes-punten-weekend. Kijk jij mee? Hou dan de social media in de gaten, om de mannen aan te moedigen.

Doelpunten: Milos Filipovic 3, Petar Filipovic 2, Jesse Nispeling 1, Menno Venema 1, Gergö Bernula 1, Frank Bot 1.


Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

439 ms