Afscheid van het “Highbury van het waterpolo”

datum: 16 - 02

Er zijn van die zwembaden in de regio waar je zo naar toe rijdt, al voorbeschouwend op wat komen gaat, neem je op de automatische piloot afslag 12 bij Reeuwijk. Van die baden, bijna iconische gebouwen, architectuur uit de jaren ’70, waar je meteen weet waar je moet zijn -> een te kleine kleedkamer. Voor degene die de Kuil niet kennen: Onze Wilgenring is krap, maar “De Kuil” in Bodegraven is nog knusser.Een ding weet je zeker: die bodem! Als langste volk ter wereld is een vaste bodem ingesteld op 1.80m een groot voordeel als je daarop kan trainen. Dit nadeel wordt door BZPC ruimschoots goed gemaakt door misschien wel het beste clubhuis dat direct aan het zwembad ligt.

Als ik terugdenk aan “Highbury” komen er twee wedstrijden naar boven.

In seizoen 2007/2008, twaalf jaar geleden, degradeerde SVH uit de 1e klasse na een sprongdoelpunt van Ton van Jaarsveld in de laatste seconde, 1.5 uur later werd SVH 2 kampioen van de toenmalige 4e klasse. Een dubbel gevoel. Beide wedstrijden moest ik geblesseerd van d

Een tweede wedstrijd is een wedstrijd onder protest najaar 2013, eerste wedstrijd onder leiding van Joost Vlag. In de laatste 20 jaar heeft SVH eenmaal een protest ingediend bij de KNZB en kreeg gelijk. BZPC was het er weer niet mee eens en vroeg een herziening aan. https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/algemene_wedstrijdzaken/tucht__beroeps__en_protestzaken/protestzaken/

Afgelopen zaterdag had SVH 3 de grote eer om als laatste SVH-team in het “Highbury van het waterpolo” te spelen. Een uitgekleed team, acht man, stond vooraf een beetje schaapachtig te wachten voor een late zaterdagwedstrijd. Aanvoerder Victor van de Berg legde nog even met een goede grap de nadruk op de verdediging, maar verder maakte de mannen zich geen illusies, gezien de vorm van BZ3 (laatste 6 wedstrijden = 5x winst).

De wedstrijd liep totaal anders dan vooraf gedacht. SVH3 was dodelijk effectief en had het geluk aan zijn zijde. Scheidsrechters floten nu wel voor afzetten van de bodem. Kees Mourik scoorde via het achterhoofd van de keeper, Robin van Bommel was weer trefzeker op de rechtervleugel en Marcel “Opa” Daalhuizen buffelde brakjes op de midvoor. Stand na 1 periode 0-3.

Nadat BZ met een heerlijk zondagsschot in een contra-aanval op 1-3 was gekomen mocht SVH3 aanleggen voor een manmeer met time-out. Zeer vakkundig werd deze, nadat de bal 4x op het water was gevallen, binnengeschoten door “lefty Bommel”. Stand bij veldwissel 1-4. Een einde van een tijdperk, het einde van springende Bodegravers!

In de tweede helft van de wedstrijd speelde SVH3 zeer rustig, professioneel en gecontroleerd de wedstrijd naar drie punten. Robin maakte prachtig zijn 3e doelpunt van de avond, aanvoerder VicTor verdubbelde zijn seizoen totaal qua doelpunten door 2x van afstand de keeper te verschalken. Ondanks verschillende blauwe caps in de strafhoek kon BZ3 maar 1x score vanuit een overtalsituatie. Keeper Peter Versluis kreeg veel hulp van zijn verdedigers én de aanvallers van BZ die het vizier vandaag thuis hadden gelaten.

Eindstand 2-7. Een mooi afscheid van het “Highbury van het waterpolo”.

Namens SVH wil ik BZPC hartelijk bedanken voor de mooie wedstrijden in de Kuil en feliciteren met het nieuwe zwembad in Bodegraven. Hopelijk tot gauw in jullie nieuwe clubhuis.

Peter Versluis, keeper SVH3, voorzitter SVH-waterpolo.

Uit de archieven:

https://svh-waterpolo.nl/nieuws/18/11/12/svh-bz-pc/nid:564/

https://svh-waterpolo.nl/nieuws/18/02/14/bz-pc-3-heren-2/nid:478/

https://svh-waterpolo.nl/nieuws/26/03/13/bz-pc-svh/nid:532/

https://twitter.com/BZenPC/status/718883901708627968

 Impressie van het nieuwe zwembad:

https://www.vaessenbv.nl/project/zwembad-de-kuil-bodegraven/

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

3207 ms