Da1 blijft ongeslagen!

datum: 15 - 10 - 18

Na een beetje aparte trainingsweek mocht SVH Da1 afgelopen zaterdag aantreden tegen MNC Da2. Bij het team van Peter Versluis en Lisanne Pietermaat ontbraken Nikki van Prooijen (ziek) en Floor Klapwijk (studiereis). Alhoewel SVH slordig met haar kansen omging, het nog even spannend werd, speelde SVH een gewonnen wedstrijd.

Na een aftastende eerste aanval bleek MNC zone te gaan spelen. Eva van Cammen pakte dit goed aan door vanaf positie 2 de bal buiten het bereik van de keepster te plaatsen. SVH legde daar een pressingverdediging tegenover en hield MNC ver van het eigen doel. Ondanks de zone wist het team midvoor Sofie Schipper te vinden die zorgde voor de 2 – 0. Al 4 seconde in de aanval van MNC mocht Noëmi Claasz Coockson het strafhoekje op zoeken na een ongelukkige overtreding op de midachter. MNC wist met de manmeer wel raad.

In de tweede periode ging SVH door vanuit een gesloten verdediging. De hoeken werden goed vastgelegd waardoor de midachters de vijandelijk spits in toom konden houden. Aanvallend was het een beetje slordig, werden niet altijd de juiste keuzes gemaakt en open kansen gemist. Na een snelle turn-over zette Kiki Hoek Sofie Schipper geheel vrij voor de keepster en Caitlin van der Walle schoot de zone vanaf positie 4 stuk. Ruststand 4 – 1.

MNC kon alleen gevaarlijk worden tijdens een overtal. Al in de eerste aanval van de tweede helft mochten ze daarvoor aanleggen en afdrukken (U20 Bibi Havenga). SVH reageerde prima via een aanval over de linkerflank waarmee Daphne Kruk handig Sofie Schipper in staat stelde met een harde backhand te scoren. SVH kreeg via een manmeer de mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien. MNC verdedigde de time-out manmeer met pressing van de top, SVH koos de goede oplossing maar vond het goal niet. Ook de twee daaropvolgende manmeers werden jammerlijk gemist.

In het laatste part controleerde SVH de wedstrijd, zocht zorgvuldig de aanval en liet in de verdediging weinig steken vallen. Desondanks klampte MNC aan en gaf SVH een lesje in effectiviteit door een volgende manmeer te scoren. Ze kregen zelfs kan op de gelijkmaker, maar een goed blok van Elise Pietermaat voorkwam dat. Een minuut voor tijd maakte Kiki Hoek aan alle onzekerheid een einde door een strafworp binnen te schieten.

SVH Da1 – MNC Da2. Eindstand 6 – 4
Doelpunten SVH: Sofie Schipper 3x, Kiki Hoek, Caitlin van der Walle en Eva van de Cammen
U20 SVH: Sofie Schipper 2x, Eva van de Cammen, Noëmi Claasz Coockson en Bibi Havenga.
Manmeer SVH: 0 uit 4
Manmeer MNC: 3 uit 5

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 80

4860 ms