BEKER SVH-PolarBears

datum: 13 - 10 - 19

Na het winnen van de derby tegen ZPB was nu de eerste ronde van de beker aan de beurt. Door interlandverplichtingen moesten wij dit doen zonder Milos Filipovic, Milan ‘de muur’ Koff had rust gekregen en kon er gelukkig wel bij zijn. De heenwedstrijd was in ons eigen bad en hier moest het gaan gebeuren.

Verdedigend stond het de eerste periode direct sterk, net als in de eerste competitie wedstrijd. Uitmuntend keeperswerk van Milan de Koff was hier de oorzaak van. Hij liet direct zien dat hij klaar is om weer bij Oranje onder de lat te liggen na een zware zomer waarin hij overtraind raakte. De spelende leider was zoals we gewend zijn Cas Westerwoudt die met een fraai afstandsschot in de kruising zijn kwaliteiten direct liet zien. Max van Genabeek kon ook zijn doelpunt meepikken en ondanks de goede verdediging eindigde de eerste periode in een 2-2 tussenstand.
In de tweede periode begon de wedstrijd pas echt op gang te komen. Snel scoorde Max van Genabeek weer en direct volgde een knappe goal van Rok Resnik, een van de 2 buitenlanders van SVH die lijkt te profiteren van het feit dat zijn vriendin ook over is gekomen naar Nederland. De kroketten zijn ingeruild voor vertrouwde maaltijden en dat is te zien! Helaas liet SVH Polar Bears makkelijk terug komen. Maar daar was hij weer, de man van de 5 doelpunten tijdens de belangrijke derby vorige week: Frank Bot. Met 2 schitterende goals bracht de beste schutter van SVH de stand op 6-4. Polar Bears kon toch weer aansluiting vinden en de tweede periode eindigde is 6-5.

In de tweede periode was al te zien dat er soms niet goed verdedigd werd en dit werd het toonbeeld van de start bij SVH in de derde periode. Voordat iedereen het door had was het 6-7 voor Polar Bears. Assistent Coach Marco Booy pakte het bord erbij tijdens de time-out en schudde iedereen wakker. SVH herstelde zich verdedigend maar kon geen vuist maken in de aanval. Er werden geen doelpunten meer gescoord aan beide kanten.

De laatste en vierde periode werd beslissend. De man van SVH tijdens de gehele wedstrijd en eigenlijk iedere wedstrijd is Milan de Koff, hij onderstreepte dit door niet 1 maar 2 strafworpen te keren in het belangrijkste deel van de wedstrijd. Vervolgens zorgden Frank Bot (wie anders) en Yorrick ter Heegde voor een stand van 8-8. De wedstrijd bleef gelijk op gaan en Yannick van den Burg hield SVH in de wedstrijd met de 9-9. 39 seconden voor tijd dacht SVH het af te maken. Na een slimme time-out van coach Tim van Gulik scoorde Max van Genabeek weer een belangrijke treffer uit een ingestudeerde man meer. Maar al het goede keeperswerk ten spijt werd er een grove fout gemaakt in de verdediging en kon Polar Bears in de laatste aanval gelijk maken. Eindstand: 10-10. Zondag de beslissende wedstrijd in Ede.

#10 Wouter Beek


Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

3578 ms