SVH H1 - ZVL1886

datum: 12 - 12 - 18

Afgelopen zaterdag stond de ontmoeting op het programma tussen onze helden van het eerste herenteam tegen ZVL1886 uit Leiden. Na acht speelrondes stond ZVL1886 als zesde gerangschikt in de competitie waarbij SVH nog steeds naar de eerste overwinning van dit seizoen aan het smachten is. Ondanks het gemis van twee vaste waardes die ieder nog een duel op de kant moesten blijven vanwege een schorsing vochten onze helden in een vermakelijk duel tot het laatste fluitsignaal waarbij de schade beperkt is gebleven tot een eindstand van 9-12 in het voordeel van de bezoekende ploeg.

In een duel waarbij veel aan beide kanten werd toegestaan door de arbiters opende SVH de score van de avond via Jelle Kleiss. Niet veel later scoorde ZVL uit een manmeer situatie de gelijkmaker en niet veel later nogmaals waardoor SVH in de achtervolging kon gaan. Man van de wedstrijd Milan ‘de muur’ Koff stopte met groots gemak en overtuiging een vijfmeter waardoor de spirit er goed in bleef zitten bij onze heren. Dit voorkwam echter niet dat de gasten uit Leiden de periode mochten eindigen met nog een doelpunt waarbij een score van 1-3 op het scoreboard stond na het eerste part.

Voordat SVH in het tweede part eindelijk op het gaspedaal ging drukken scoorde ZVL eerst nog de 1-4. Als er iemand is die het gaspedaal goed in kan drukken om het team op te zwepen is het wel Jeroen ‘vanaf positie 3 lopje’ Selten die zijn eerste van totaal drie doelpunten van de avond zou maken 2-4. Met veel vechtlust streden de heren verder om het gat te dichten. Echter scoorde de bezoekende ploeg achtereenvolgens de 2-5 en 2-6. Een achterstand wat lastig dicht te timmeren is. Maar toen kwam SVH terug via opnieuw Jelle Kleiss 3-6 waarna Hidde van der Wal helaas zijn derde U20 op het papier genoteerd zag worden. Jaap Zwetsloot tekende voor de 4-6 en jawel wie anders Jeroen Selten voor de 5-6 waardoor SVH weer helemaal in de wedstrijd teruggekomen was. Echter scoorde ZVL nog een maal waardoor we met een achterstand van 5-7 de rust in gingen.

Na de 5 minuten pauze begon dan eindelijk de derde periode waarbij coach Marco Booij benadrukte deze vechtlust vast te blijven houden gedurende de tweede helft van de wedstrijd. Dit was dan ook zeker het geval. De bal ging lange periodes over en weer zonder dat er gescoord zou worden. Verdedigend zat het nog steeds goed dicht echter konden onze heren het niet voorkomen dat ZVL uiteindelijk twee keer zouden scoren uit een manmeer situatie 5-9. Claudio di Martino scoorde aan het einde van dit part nog de aansluitende 6-9.

Waar SVH geen tandje bij kon zetten in de laatste periode deed ZVL dit wel. De score werd ondanks een prima inzet van onze heren vergroot naar een 6-12 achterstand. SVH scoorde nog tweemaal via de van een blessure teruggekeerde Joop Sassen en Jeroen Selten mocht zijn derde van de avond op zijn naam noteren 9-12.

Ondanks de nederlaag stapte onze helden onder applaus van het trouwe thuispubliek met opgeheven hoofd het water uit waarbij ze met een goed gevoel toe gaan werken naar het laatste en meest beladen duel van het jaar. De Rijnmond derby tegen onze zuiderburen ZPB H&L Productions uit Barendrecht. De winnaar van dit duel zal als kampioen van Rotterdam de winterstop in gaan. Aanstaande Zaterdag 15 december om 20:50 uur Schrijf het in uw agenda! Wordt eenieder verwacht om onze helden nog eenmaal dit jaar toe te juichen.

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 80

3341 ms