Volwassen Heren 2 boekt sterke overwinning

datum: 12 - 10 - 20

Afgelopen zaterdag mocht heren 2 voor de tweede maal aantreden dit seizoen, ditmaal bij de buren in Barendrecht. Na de goede wedstrijd in Utrecht en het gelijkspel waren de heren extra gemotiveerd om deze wedstrijd tegen ZPB 2 te winnen. 

Op zondag vertrok het ervaren team, met aanvulling van Mathijs Haksteen en Joris ??Barry?? Beek naar Barendrecht. Met 4 oud ZPBers in de gelederen beloofde het een speciale wedstrijd te worden.

Het eerste part begon al voordat ZPB bij de les was en Max van Genabeek kogelde vanaf de tweede midvoor positie de bal binnen na 20 seconden. Net over de helft van dat part kwam ZPB door een overtal langszij. Vanaf hier hield SVH de verdediging onder leiding van Jeroen Selten en de geweldig keepende Dennis Dieben gesloten. De geslepen Arjen Silvis kwam door de captain amper in het spel voor. Vlak voor het einde van het eerste part wist Timon de Vries een overtal situatie te benutten door de bal droog in de hoek in te schieten.

Het tweede part toonde beide ploegen dat er nog ruimte voor verbetering was in de balsnelheid, het maken van acties en het gericht schieten. De conditie daarentegen zat wel goed, behalve 4 uitsluitingen die eerlijk verdeeld werden werd er niets op het formulier bijgeschreven.

Het derde part begon zo ook met uitsluitingen, waarop de coach Mac van SVH  besloot dat het genoeg was en een Time-out aanvroeg. Na een snelle tactische bespreking stelde SVH zich op, Mathijs kreeg de bal en schoot ongenadig de 1-3 binnen. Kort daarna liet Jeroen zich toch een keer verrassen als midachter en kreeg ZPB een man meer, die kundig werd benut en de marge was weer 1 doelpunt, 2-3. De tank bleek echter leeg bij bij ZPB en Max tikte handig binnen op aangeven van Lars de Bruin. Kort daaroop lokte Vuk Djekic een overtal uit die Timon de Vries bij de eerste paal binnen duwde, van schieten kunnen we niet meer spreken in dit geval. Stand 2-5 na 3 parten.

Het 4de part was de opdracht rustig aan te spelen om zo ZPB geen kans meer te geven terug te komen. Dave Kortvriend en Joris Beek namen het team bij de hand in de aanval, waar Yorick ter Heegde de verdediging de nodige body gaf. Na een goede fast break kreeg Adriaan Ruesink een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te vergoten, echter schoot hij de bal het zwembad uit. Lars faalde even later niet en zorgde voor de 2-6. Via Jeroen en Timon liep SVH verder uit. ZPB kreeg nog een strafworp die benut werd waarna het laatste woord aan topscorer van de wedstrijd Max was. De eindstand werd 3-9 waarna de mannen buiten het zwembad op gepaste afstand van een zelf meegenomen drankje konden genieten.

Volgende week zondag wacht De Zaan, heren 2 hoopt zijn ongeslagen te behouden!


Doelpunten: Max 3, Timon 3, Matthijs 1, Lars 1, Jeroen 1

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 127

Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

1410 ms