Verslag SVH - Waterpolo Den Haag & SVH - Polar Bears

datum: 12 - 03 - 21

Vorige week speelde het vlaggenschip van SVH nog tegen PSV Eindhoven, de eerste wedstrijd in de competitie nadat in 2020 de eerste twee wedstrijden twee keer werden afgezegd. Het bleek een spannende pot waar de punten gedeeld waren, maar het eerste puntje was binnen. Dit weekend stond er een dubbel op het programma. Zaterdag was Den Haag de tegenstanders, en Zondag Polar Bears, de jonge, fitte ploeg uit Ede. 

Zaterdag moest een revanche worden van de pijnlijke nederlaag een aantal weken terug waar met ruime cijfers werd verloren – in de beker weliswaar. De mannen waren dus gewaarschuwd, maar met de internationals in de gelederen was er het nodige vertrouwen op een goede afloop. De wedstrijd begon dan ook goed en SVH nam al snel de touwtjes stevig in handen, en deed dit tot van helften werd gewisseld. Halverwege was de stand 8-5 in het voordeel van de thuisploeg, dit moet wel goedkomen. Toch? Nou niets is minder waar.

Net zoals bij bijna alle wedstrijden dit seizoen sloop er iets in de ploeg. Onrust? Onzekerheid? Vermoeidheid? Of alle drie? De orde was in ieder geval ver te zoeken en SVH speelde Den Haag zo in de kaart. De ploeg probeert te ontregelen door het lompe en harde spel, met succes, en een bloedstollend 4e part als gevolg, die toch nog begon met een 12-9 voorsprong voor de thuisploeg. Vervolgens was het Den Haag die de 12-10 en de 12-11 maakte, en daarmee de spanning terug bracht. Daarna was het Milos die de marge weer op twee bracht en Den Haag die weer aansloot met de 13-12. Nog 24 seconde en balbezit voor SVH om het met een lange aanval uit te spelen… of toch niet. De mannen bezweken onder de druk en verloren met nog 10 seconden op de klok de bal waardoor Den Haag nog één poging kreeg om de gelijkmaker te maken. Maar gelukkig liep het met een sisser af en stelde SVH zo de eerste winst van het seizoen veilig.

Toch was het team niet helemaal tevreden, Den Haag is een van de mindere ploegen in de Eredivisie, en zou met overtuigendere cijfers aan de kant gezet moeten worden. Maar, na een korte nabespreking ging de blik op zondag waar Polar Bears stond te wachten. Een totaal andere ploeg. Jonger, technischer en vooral heel erg fit. En dat hebben we gemerkt, met 4 lange parten in de armen bleek het een erg lastig parket tegen de jonge zwemmers uit Ede. Toch werd er sterk aan de wedstrijd begonnen en was het Jesse Nispeling die na 2 minuten de 1-0 op het bord zette. Het ging gelijk op en het eerste part werd met een gelijk spel afgesloten.

Maar al snel was te merken dat de krachten op hoog tempo wegvloeiden. Er werd nog een half part verzet geboden, halverwege de tweede periode stond het nog 4-4 en SVH kon de snelle counters en felle pressing niet meer het hoofd bieden waardoor de periode af werd gesloten met een 5-8 achterstand. Dit is een van die momenten waar SVH weer het overzicht verloor en door de ondergrens heen zakte. Je dag niet hebben kan, maar dan moet er een basis zijn waardoor je nooit weggespeeld kan worden. Dit was echter niet het geval waardoor in de derde periode Polar Bears 5x op rij kon scoren zonder tegendoel. 6-13, wedstrijd gespeeld.

SVH bleef echter strijden en rechtte onder leiding van Max van Genabeek en Filipovic&Filipovic enigszins de rug. Het mocht niet baten en na 4 x 8 minuten stond er een schamele 11-17 op het bord. Een pijnlijke maar terechte nederlaag. De toon naderhand was echter niet geheel negatief; er werd dan wel verloren maar er werd ook strijd getoond. Een stukje passie die in de voorgaande weken soms ver te zoeken was. Verloren van een sterkere ploeg, het kan je overkomen. Wederom een hoop punten om mee te nemen naar de nieuwe trainingsweek, waar Petar Ivosevic ongetwijfeld weer vol overgave zal proberen om zijn ervaring over te brengen naar de ijverige ploeg want op 13 maart wacht Widex GZC Donk. Om 15.00u in Gouda. Hou de social media in de gaten voor een link naar de Stream. Tot dan. 


Doelpunten (zaterdag): Milos Filipovic 5, Jesse Nispeling 3, Jelle Kleiss 1, Mathijs Haksteen 1, Menno Venema 1, Petar Filipovic 1, Gergö Bernula 1.

Doelpunten (zondag): Jesse Nispeling 3, Max van Genabeek 3, Milos Filipovic 2, Petar Filipovic 1, Gergö Bernula 1, Frank Bot 1.


Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

360 ms