Yannick van den Burg naar SVH

datum: 11 - 06 - 19

ZVL 1886-speler Yannick van den Burg maakt de overstap naar SVH Waterpolo. De 23-jarige midvoor zal de komende twee jaar spelen voor de Rotterdamse vereniging. Als jeugdproduct van ZPB maakte Van den Burg in 2016 de finale om het landskampioenschap mee. Vorige zomer verruilde hij ZPB voor ZVL-1886 uit Leiden, en ook met deze ploeg drong hij vorige maand door tot de finalereeks van de play-offs.

Coach Tim van Gulik over de aanwinst: "Yannick is in onze ogen een jongen met een enorme Rotterdamse vechtersmentaliteit. Hij blijft knokken voor zijn positie en geeft niet op tot het laatste fluitsignaal heeft geklonken".

Naast Yannick van den Burg keren tevens twee oudgedienden terug in de Wilgenring. Fabian van den Berg komt over van WZK uit Wassenaar. Na SVH al op jonge leeftijd te hebben verlaten om in Barendrecht te gaan spelen, won Fabian de afgelopen jaren bij WZK onder meer de ManMeer!-Cup. Een terugkeer op het oude nest biedt hem de gezochte sportieve uitdaging. Met zijn snelheid, goede basistechniek en scorend vermogen zal Fabian voor zijn kansen gaan binnen de herenselectie.

Milovan Colic komt terug van Het Y (Amsterdam), waar hij wel als coach aanblijft. Milovan kwam begin dit decennium vanuit Servië naar Rotterdam. In de jaren die volgden bleek hij op meerdere vlakken binnen de vereniging van absolute toegevoegde waarde. Vanuit zijn enthousiasme voor de visie en plannen van SVH, zal de komende periode worden benut gezamenlijk een passende rol te vinden.

Aanstaand voorzitter Peter Versluis is uitermate trots: “Yannick is iemand die ook buiten het water perfect bij SVH past. Daarnaast vinden wij het als vereniging een mooi signaal dat jongens als Fabian en Milovan terugkeren op het oude nest. De mannen zullen met open armen worden ontvangen.”

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

4204 ms