Verslag AZC Alphen a/d Rijn vs. SVH Rotterdam

datum: 11 - 02

Afgelopen zaterdag 6 februari mocht het vlaggenschip van SVH weer aantreden in de tweede ronde van het Bekertoernooi. Na een teleurstellende prestatie twee weken geleden tegen Den Haag was er de afgelopen twee weken hard getraind om wat meer structuur in de ploeg te slijpen.

En zo ging Petar (Ivosevic) aan de slag. De eerste wedstrijd na bijna een jaar verliep namelijk niet best. Het mistte voornamelijk aan discipline en structuur. Er werd te snel geschoten, bewegingen werden niet herkend, en de sterke punten van de tegenstander wisten we niet te neutraliseren.

Wat SVH vooral leek te missen was een stukje massa en routine. SVH H1 heeft een overvloed aan werklust, passie en snelheid, maar het mist… een midvoor. Het liefst een boomlange, oersterke, ervaren midvoor. Misschien uit Servië? Gelukkig was daar op vrijdag, op het randje, Petar Filipovic. Precies op tijd om de dag voor de wedstrijd door Victor getest te worden, en zaterdag aan te treden tegen het fysiek sterke AZC. Met meer ervaring in de gelederen, en een gedisciplineerde voorbereiding traden we zaterdag te water. De opdracht was simpel, speel rustig, bewegelijk, en schiet vooral niet te snel. Waar tegen Den Haag met nog 20 seconden op de klok werd geschoten moest dit nu verbeterd worden. Speel lange aanvallen en maak de tegenpartij moe, zodat ze fouten gaan maken. Een ander punt van aandacht op de trainingen was de man meer (en minder). Ook hier miste vooralsnog de broodnodige structuur, en werd vaak inspiratieloos gespeeld.

Uiteraard waren de twee weken voorbereiding op de wedstrijd niet genoeg om alle tekortkomingen uit het spel te verbannen. Maar toen de ploeg aantrad om 16.00u lag het team toch veel volwassener te spelen. Het is de simpele aanpak van Petar I, en zijn focus op structuur die ons houvast gaf om met meer overzicht, en rust de wedstrijd te spelen. Jammer genoeg kwam heren 1 toch snel op 3-0 achter, net zoals tegen Den Haag, een achterstand die het team niet meer te boven kwam. Er werd een stuk beter gespeeld, vooral veel rustiger, en bewust, maar SVH liet het vooral in de man meer situaties liggen. Toch kwam de ploeg terug tot 6-6, waarna we door slordigheden weer op een 9-6 achterstand werden gezet. De achterstand werd nog tot 9-8 verkleind, maar we misten net het laatste stapje om dit nipte verschil om te zetten in een voorsprong.

Uiteindelijk scoorde azc nog twee keer, waarna er met 11-8 verloren werd. Uiteraard niet het gewenste resultaat, maar het gevoel was heel anders dan na Den Haag. De afspraken zijn nagekomen, er werd volwassen gespeeld en de wedstrijd bood perspectief voor het komende seizoen. Duidelijk is dat er nog een flinke stap gezet moet worden, maar het team heeft het volle vertrouwen dat een ommekeer, en de eerste winst van het seizoen nabij is. Volgende week, zaterdag 13 februari speelt heren 1 thuis, tegen ZV de Zaan om 17.00u. Hou de website en social media in de gaten voor een link naar de live stream. 


Eindstand: 11-9
Doelpunten: Milos Filipovic 4, Frank Bot 1, Rick Vermeulen 1, Petar Filipovic 1, Gergo Bernula 1

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 127

Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

577 ms