Heren 1 verliest van AZC

datum: 09 - 10 - 18

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van SVH aantreden tegen de huidige landskampioen én bekerhouder AZC uit Alphen aan den Rijn. Deze tegenstander kwam dit jaar uit in de Champions League van het waterpolo, waarin zij tot de tweede ronde wisten te reiken. Een team bestaande uit veel buitenlanders van grote klasse, aangevuld met jonge Alphense talenten. Na het lezen van deze opsomming zult ook u begrijpen dat het een zware avond zou worden voor de Rotterdammers. Het devies van coach Marco Booij was dan ook duidelijk: niks te verliezen, systemen oefenen en vooral proberen lekker te spelen met elkaar. Het zou echter ietwat anders uitpakken…

Na een wat korte voorbereiding werd de wedstrijd gestart, het tempo lag hoog en de Alphenaren kwamen vrij snel op 2-0. Kort daarna deed Claudio di Martino met een bekeken schot wat terug voor SVH: 2-1. De periode werd afgesloten met 4-1 in het voordeel van Alphen.

Over de overige drie periodes kan ik kort en bondig spreken: Een beschamend optreden van Rotterdamse zijde en een Alphen dat vrolijk door ging met scoren. De eindstand was 18-1.

SVH had het moeilijk met de zware pressing van Alphen en leek elkaar niet goed aan te voelen op het gebied van de tactiek. Dit resulteerde veelvuldig in snelle uitbraken van AZC, hetgeen zelfs voor sterkeeper Milan de Koff geen doen was. Ook in de 6-6 verdediging was SVH de draad kwijt, teruggedrongen in een diepe zone om de sterke midvoor van Alphen te neutraliseren, waardoor de uitstekende schutters van Alphen te veel ruimte werd geboden.

Al met al was het een complete off-day voor het hele team, op deze wijze verliezen is beneden het niveau van de heren, en er zal ook zeker hard gewerkt worden om ervoor te zorgen dat zoiets nooit maar dan ook nooit meer zal gebeuren. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Het Ravijn, de huidige nummer 9, op het programma. Een team waar SVH traditioneel goed tegen kan spelen, en dus een uitgelezen kans op eerherstel. De mannen zullen zorgen dat ze er dit keer staan, en hopen op veel support om ze naar de eerste punten te leiden!

Kom allemaal kijken volgende week om 17:00 in de Wilgenring: SVH 1-Het Ravijn 1!

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 80

3891 ms