Heren 2 naar halve finale na beker thriller

datum: 08 - 03 - 22

Zondag 6 maart heeft het tweede heren team van SVH de halve finale van de Manmeer Cup bereikt na een werkelijke thriller in Ede.

Nadat in de vorige ronde vrij eenvoudig van de Ham 2 werd gewonnen mochten de mannen zich opmaken voor een pittige wedstrijd tegen Polar Bears 2. Dit team staat bekend als een echt opleidingsteam met veel jonge en heel fitte spelers die worden klaargestoomd voor hun eerste team.

We wisten dus wat ons te doen stond. De voorbereiding was echter alles behalve optimaal. Met een aantal geblesseerden (Timon, Jelle en Rick) en aantal vakantiegangers (Luca en Vuk) werd een beroep gedaan op oudgediende Mac en jeugdspeler Finne. Ook deden Milan en Sven voor het eerst mee in de bekercompetitie. De dag voor de wedstrijd besloot Jelle toch te proberen mee te spelen, maar dat was natuurlijk even afwachten hoe dat zou gaan. Net als de voorgaande wedstrijden coachte Timon het team, dit keer bijgestaan door Mathijs.

Na op zaterdag een prima pot te hebben gespeeld tegen Donk, waarbij er alvast werd geoefend op de tactiek, werd er zondagavond afgereisd naar Ede. De boodschap was duidelijk; rustige lange aanvallen spelen en ervoor zorgen dat er geen contra’s konden worden gezwommen door Polar Bears. De score werd al snel geopend door de typerende boogbal van Jeroen en niet lang daarna volgde Jelle met een mooie midvoor actie. De periode werd afgesloten door een afstandsschot en toch 1 counter van Polar Bears. Stand 2-2.

De tweede periode werd het begin van een uitputtingsslag. Het was een ware zwemwedstrijd waarbij SVH verzuimde om 2 manmeers om te zetten in doelpunten. Polar Bears wist in deze periode 1 keer te scoren. We gingen dus rusten met een stand van 3-2.

Begin derde periode werd al gauw een strafworp versierd door Max die hij ook zelf benutte. Hierna begon Polar Bears echter aan een opmars. Waar de eerste helft zeer gecontroleerd werd gespeeld was daar helemaal geen sprake meer van en wisten de Beren 4 keer op rij te scoren. SVH creëerde wel kansen maar deze ballen wilden er allemaal niet in. Alleen aanvoerder Jeroen lukte het om nog 1 doelpunt te maken. Of dit te maken had met het feit dat dit voor sommige jongens al hun derde wedstrijd was van het weekend weten we niet, maar de stand na de derde periode was pijnlijk: 7-4 in het voordeel van Polar Bears.

Omdat er in de derde periode genoeg kansen werden gecreëerd had SVH nog goede hoop op een ommekeer. Het was echter Polar Bears die doorging waar ze in de derde periode mee bezig waren en dat was doelpunten maken. Na 1.5 minuut in de vierde periode stond het 9-4 en leek de wedstrijd gespeeld. In de daaropvolgende aanval maakte Jelle zijn tweede midvoor doelpunt en stond het 9-5. Nog steeds 4 doelpunten achter maar met nog ruim 6 minuten te spelen kon er nog van alles gebeuren. En dat er van alles zou gebeuren is een understatement…

Nadat SVH de 9-5 maakte, versierde de midvoor van Polar Bears een uitsluiting. Deze wilden zij snel spelen door de vrije man aan te passen, maar waarschijnlijk dacht de aanvaller van Polar Bears dat het pakjesavond was, want hij gaf de bal aan Sven. Dit gebeurde allemaal in een fractie van een seconde en of de coach van Polar Bears of de jurytafel niet oplette laten we even in het midden, maar er werd een time out aangevraagd. Aangezien wij de bal in bezit hadden was dit onrechtmatig dus kregen we een strafworp mee. Omdat er overlegd moest worden tussen de scheidsrechters en de tafel kregen de toch wel vermoeide mannen een zeer welkome rust waarbij vooral werd gehamerd op rustig blijven spelen. De strafworp werd onberispelijk binnen geschoten door Max en met nog 6 minuten op de klok waren we weer helemaal terug. Hierna zag je dat er bij de jonge talenten van Polar Bears iets was geknakt en de rust ontbrak. SVH daarentegen rook bloed en met opeenvolgende doelpunten van Sven en Max (2x) stond het ineens 9-9 met nog ruim 2 minuten te spelen. In deze resterende minuten was het toch Polar Bears die voor het meeste gevaar zorgde, met name te danken aan hun fitheid, maar SVH wist 2 ondertal situaties te overleven mede door zeer sterk keeperswerk van Milan. In de laatste aanval van SVH wist Max nog te scoren. Dit schot werd echter afgekeurd vanwege een vermeende aanvallende overtreding. Met nog 10 seconden op de klok wisten we het al; dit worden strafworpen.

Omdat dit vooraf al als mogelijkheid was besproken wisten we al wie strafworpen zouden nemen:

Sven, Max, Frank, Jeroen en Jelle. Met Milan op doel hadden we er alle vertrouwen in, maar dat hij zich zou ontpoppen tot absolute held had niemand voorspeld.

Nadat de toss door ons was gewonnen, mocht Sven als eerst aanleggen. Dat deed hij koelbloedig en schoot de bal hard en laag in. 1-0. Gespannen keek het team toe hoe de eerste schutter van Polar Bears klaar ging liggen. Fluitsignaal en bam! Milan tikte de eerste strafworp uit de kruising.

Nu was het de beurt aan Max. Met al zijn ervaring een koud kunstje en ook deze taterde hij heerlijk de goal in.

Polar Bears waren weer aan zet. Ongelofelijk maar waar. Ook deze pakte Milan onder luid gejuich van zijn teamgenoten.

Aanvoerder Jeroen was nu aan zet. Deze werd helaas gepakt door de keeper. Maar niks aan de hand, we stonden immers met 2 doelpunten voor.

De derde strafworp van Polar Bears werd hard door het midden ingeschoten en was onhoudbaar voor Milan. Op de bank wisten we niet meer waar we het zoeken moesten van de zenuwen, maar ondertussen lag Frank klaar. Ook Frank schoot de bal snoeihard in. De keeper zat er nog wel aan, maar met zoveel snelheid aan de bal was hij niet meer tegen te houden.

De vierde strafworp van Polar Bears werd genomen door hun linkshander. Milan tikte deze bal nog tegen de paal, maar kon niet voorkomen dat hij alsnog over de lijn was. Stand na 4 rondes: 3-2 in het voordeel van SVH. De laatste en beslissende beurt was voor Jelle. Zoals bij velen bekend is hij ijskoud wanneer het erop aankomt en taterde hij de bal in het goal.

SVH GAAT NAAR DE HALVE FINALE!!!

Na de felicitaties te hebben ontvangen van de tegenstander, werd de overwinning natuurlijk gevierd met een biertje met als afsluiter een topsportmaaltijd verzorgd door de grote gele M. Dat we na twaalven zondagavond thuis waren maakte niet meer uit.

De loting voor de volgende ronde is inmiddels geweest en we mogen aantreden tegen ZVL-1886. Deze wedstrijd zal plaatsvinden in Leiden. Tijdstip volgt nog.

Dit is de laatste horde naar de finale in Heerenveen dus bij deze doen we een beroep op iedereen om ons te komen supporten!

Doelpunten: Max 5, Jelle 3, Jeroen 2, Sven 2, Frank 1.

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 131

Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

564 ms