SVH 2 zet ZPB 2 aan de kant

datum: 07 - 10 - 19

De heren van SVH 2 mochten na de mooie wedstrijd van heren 1 ook tegen streekgenoot ZPB
spelen.De heren begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, die naast een derby ook in het teken
stond van het afscheid van Peter Zwamborn. Petertje gaat zijn heil zoeken in Australië om in de nadagen van van zijn imposante carrière nog wat furore te maken met een buitenlands avontuur.

De heren begonnen stabiel aan de wedstrijd en liepen via Darko Jovanovic en kind van de club
Wouter Beek uit naar een mooie voorsprong. ZPB gaf zich niet zomaar gewonnen en schoot verrassend een goal binnen. Na wat aanvallen over en weer kreeg ZPB een strafworp met nog 2 seconden op de klok in de eerste periode. Thijs Urselmann besloot echter de bal te stoppen en zo SVH met een voorsprong het eerste partje te laten eindigen, 3-2.Het tweede part begon aanvankelijk nog slecht met een onmiddellijke 3-3, maar daarna schoot Jeroen Selten furieus een bal binnen. Peter Zwamborn fleurde zijn wedstrijd op met een typische ‘’steal and swim’’ en verschalkte de keeper in de 1 op 1 situatie. De score verdubbelde naar een mooie 6-4 na twee periodes.

Na een discutabele beslissing werd er wederom een penalty toegekend aan ZPB, deze viel helaasbinnen. Dit was echter het startschot voor een krachtige periode van SVH, het onrecht van de
discutabele penalty werd rechtgezet door meerdere goals. Er was zelfs een dieptepass op WouterBeek die direct binnen schoot.Dezelfde Wouter besloot zijn productie verder op te schroeven in partje 4 met 3 goals. SVH vond het daarna wel goed in deze derby en ZPB mocht nog twee keer scoren. Een minuut voor tijd kreeg Peter Zwamborn via een time out zijn publiekswissel. Uiteraard in Peter stijl werd er direct een koud biertje geserveerd en genuttigd. De heren van SVH wonnen uiteindelijk met 14-8.

De heren wensen Peter veel plezier en geluk in Australie en zullen altijd een plekje voor hem
open
houden in het tweede team.Foto: Peter Zwamborm in actie, scoort na een counter. Dit is zijn signature move die H2 zeker gaat missen!

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

3293 ms