#TBT > Paastoernooi vd Ottertjes

datum: 07 - 05 - 19

Otters oppermachtig in Spijkenisse.

Zoals oplettende clubgenoten wellicht opgemerkt hebben, timmeren de allerjongste spelertjes van SVH, onze Otters, dit jaar hard aan de weg. Ze zijn het spelplezier en de successen van de toekomst! Want niet alleen bij onze seniorenselecties gebeurt er van alles, ook aan de andere kant van het spectrum is er heel veel in beweging: Naast de trainingen spelen onze Ottertjes ook toernooien. En zo was er met Pasen een toernooi voor onze spelertjes tot en met 9 jaar.

Op 22 april organiseerde zwemvereniging De Kempvis een paastoernooi in het Revièrabad in Spijkenisse. De Otters deden mee met twee teams: één team speelde in het ondiepe, waar spelers nog kunnen staan, en het andere team waagde letterlijk de sprong in het diepe. In het diepe team speelden zeven ottertjes en in het ondiepe team speelden vijf ottertjes hun wedstrijden.

Om kwart voor tien ‘s ochtends verzamelden de coaches - Martin, Doris en Bibi - hun spelertjes bij het bad. Ze hadden er allemaal zin in en waren er klaar voor. Na een laatste peptalk van de trainers ‘Zoek je mannetje’, ‘Niet aan jezelf twijfelen’, ‘Goed overspelen’ en ‘Scoren doe je met 1 hand’, gingen de Otters te water. De tegenstanders hadden goede spelers. Dat wisten de Otters nog van de vorige wedstrijden in de competitie. Het was dus best spannend om ze weer te ontmoeten, maar het zorgde ook voor extra focus. De Otters deden precies wat hun trainers van hen vroegen en waarop ze het afgelopen jaar zo hard hadden getraind. Dat werkte.

Beide Otterteams zijn in het voorbije seizoen erg gegroeid en de spelertjes hadden er geen enkele moeite meer mee om het doel van hun tegenstanders te vinden. Keer op keer was het raak. Het regende doelpunten en met iedere winstpartij groeide het zelfvertrouwen van de Otters. De lat werd wat hoger gelegd: ‘Wat zou het gaaf zijn als we vandaag álles wonnen!’

Dat lukte. Het ondiepe team won alle wedstrijden en het diepe team speelde één keer gelijk. De rest van de wedstrijden wonnen ook zij. De glimmende, gouden medailles die ze na afloop kregen, waren dik verdiend.

De Kempvis organiseerde een geweldig paastoernooi met hun enthousiaste vrijwilligers. Er waren frietjes met een snack en liters limonade voor alle spelers. Alles was tot in de puntjes geregeld en dat maakte deze dag helemaal af. De Otters kijken terug op een prachtige 2e Paasdag.

Geschreven door Helene, de moeder van Ottertje Sofie.


Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

3552 ms