H1 doet zichzelf tekort tegen Polar Bears

datum: 06 - 11 - 18

Na vorige week een afgetekende nederlaag te hebben geleden aan de grens met onze Oosterburen tegen Schuurman BZC, aasden de mannen van Marco Booij deze week op revanche. SVH behoort dit seizoen niet tot de hoogvliegers van de Eredivisie, zoveel is duidelijk. Echter maakt ons vlaggenschip het vooral zichzelf lastig, door nagenoeg iedere week een wisselvallige wedstrijd op de mat te leggen – waarbij energiek en bewegend spel wordt afgewisseld met slordige en ongeconcentreerde fases.

Revanchegevoelens en een tegenstander die niet in perfecte vorm verkeerd: smaakvolle ingrediënten voor een zonnige middag in de Wilgenring. In de loop van de week kwamen daar echter de blessures van keeper Milan de Koff en schutter Joop Sassen bij. Twee ferme tegenvallers, waarbij het maar de vraag is wanneer beiden zich weer bij de groep zullen kunnen voegen.

Met Thijs Urselmann onder de lat begon SVH uiterst degelijk aan de wedstrijd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en wisselden momenten van overwicht met elkaar af. Polar Bears kreeg in fases geen grip op de beweeglijkheid van SVH, maar wist gemaakte fouten wel direct af te straffen. Via tussenstanden van 2-1 en 4-7 gingen beide ploegen halverwege rusten met 6-7 op het scorebord.

Het werd een wedstrijd waar in positieve zin het keeperswerk van Urselmann op zou vallen, waar midvoors Yorick ter Heegde en Jelle Kleiss een hoog rendement behaalden en aanwinst Benjamin Popovic deed wat we inmiddels weten van hem te kunnen verwachten.

Echter werd het ook een wedstrijd waarin SVH twee goede eerste parten niet wist door te trekken naar het vervolg van de wedstrijd. Waar in de eerste twee periodes geduldig werd gewacht op het juiste moment om een schot te wagen, verrasten de spelers elkaar in de derde periode met vroege opportunistische doelpogingen. Met overtuiging en snelheid resulteerde dit in vier opeenvolgende doelpunten voor de bezoekers uit Ede.

In het slot van de wedstrijd had SVH niet de kracht om de opgelopen achterstand te herstellen, maar toonde het wel aan ook in deze fase van de wedstrijd een vuist te kunnen maken tegen een ploeg die zich in principe zal mengen in de strijd om een top 4-klassering.

Volgende week reist Marco Booij, die voor het vervolg van het seizoen zal worden geassisteerd door voormalig international Michael Mac Donald, met zijn manschappen af naar Amersfoort.

Periode standen: 2-4 / 6-7 / 8-12 / 10-13
Doelpuntenmakers: Benjamin Popovic 3, Claudio di Martino 2, Jelle Kleiss, Joris Beek, Hidde van der Wal, Yorick ter Heegde, Koen Vogel.

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 80

3817 ms