Arno Havenga nieuwe hoofdcoach SVH

datum: 06 - 04 - 22

Arno Havenga volgt Petar Ivosevic op als hoofdcoach van de SVH-mannen. Rotterdams waterpoloboegbeeld Havenga was tot de afgelopen Olympische Spelen bondscoach bij de Nederlandse dames, waarmee hij ondermeer Europees Kampioen (2018) werd.


Enkele weken terug werd degradatie naar de eerste divisie voor SVH een feit. Na vijf jaar komt hiermee een einde aan een verblijf in de landelijke eredivisie. SVH streeft ernaar dit moment te benutten om de basis voor een duurzaam selectiebeleid te verstevigen: ambitie, hand in hand met vriendschap en plezier, met voldoende ruimte voor talentontwikkeling.


Arno Havenga: “Ik ken SVH al van jongs af aan en ben de laatste jaren op de achtergrond enigszins bij de club betrokken geweest. Het contact met mannen uit de selectie heb ik altijd als erg leuk ervaren. De vraag om de vacante functie in te vullen, kwam op het juiste moment. Ik heb veel zin om, met een enthousiaste groep gasten, weer lekker aan de slag te gaan. De komende periode zullen we een aantal doelen stellen, maar het belangrijkste is dat we de samenhang in de groep en met de club in zijn geheel willen versterken. De eerste divisie is een leuke competitie, die zich bijzonder goed leent om jonge, talentvolle spelers binnen de club de kans te geven zich te ontwikkelen en te leren van de meer ervaren spelers om hen heen. Ik help hier graag bij. Vol plezier en enthousiasme gaan we er – met elkaar – een mooie periode van maken.”


Koen Vogel, Technische Commissie SVH: “De afgelopen jaren zijn er, over de hele breedte van de club, goede stappen gezet, deels omdat we als club konden profiteren van eredivisiewaterpolo. Het is echter lastig gebleken om ieder seizoen een volwaardig eredivisieteam in het water te hebben, en tegelijkertijd dichtbij de 95-jarige identiteit van SVH te blijven. Petar heeft de afgelopen twee seizoenen zijn schat aan kennis en persoonlijke passie ingezet om spelers persoonlijk te ontwikkelen. We staan nu voor een nieuwe fase. De kracht en persoonlijkheid van Arno sluiten perfect aan op de route die we in willen slaan. Ik ben trots dat hij bereid is deze uitdaging aan te gaan en kijk uit naar zijn rol in het vormgeven van een enthousiast team.”


Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

552 ms