Verslagen: SVH - UZSC én Het Ravijn - SVH

datum: 04 - 12 - 19

Hieronder volgen de verslagen van H1 thuis tegen UZSC en uit tegen Het Ravijn

SVH-UZSC

Afgelopen zaterdag speelden heren 1 van SVH hun eerste van de twee duels in een weekend tegen koploper en regerend landskampioen UZSC uit Utrecht. Een tegenstander die op papier de favorietenrol in dit duel op zich zou nemen. Niets was minder waar gezien de enigszins teleurstellende eindstand 9-22 in het voordeel van de bezoekers. De voorbespreking werd niet in op de traditionele locatie gehouden, iets wat deze eindscore mogelijk kan doen verklaren want thuis was SVH ongeslagen. De sporthal waar de heren normaal gesproken de voorbespreking deden was helaas bezet door een andere huurder van de Wilgenring. De wedstrijd stond onder leiding van twee nieuwe scheidsrechters wat altijd goed is om te zien gezien het feit dat er weinig mutaties plaats vinden binnen het eredivisiescheidsrechtersteam. Aan beide heren een hartelijk welkom.

SVH stond aan het einde van de eerste periode al op een 1-7 achterstand wat niet meer in te halen bleek. Pas laat aan het einde van de eerste periode scoorde Max van Genabeek het eerste SVH doelpunt. Deze trend werd door Milos Filipovic voortgezet aan het begin van de tweede periode waardoor de stand op 2-7 kwam en SVH een beetje wakker leek te worden. Dit voorkwam niet het feit dat de doelpunten machine van UZSC bleef gaan. Aan het einde van het tweede kwart stond het daarom ook 3-10 waarmee de wedstrijd gespeeld leek te zijn. Na het tweede part bleef UZSC gas geven waardoor SVH niet meer wist hoe ze het tij konden keren. Aan het eind van de doelpuntenregen in het derde part stond er 6-16 op het bord en na het vierde part de in het begin genoemde 9-22. De eerste thuisnederlaag van het seizoen is een feit.

Helaas maar waar. Kop omhoog en klaarmaken voor de zondag waar SVH aan trad tegen BZC uit Borculo. Een ploeg waar SVH gezien de uitwedstrijd 9-8 verlies nog wat had recht te zetten.

Doelpunten SVH: Max van Genabeek 3 doelpunten, Milos Filipovic 2 doelpunten, Darko Jovanovic, Gergo Bernula, Frank Bot, Yannick v/d Burg

Het Ravijn 1 – SVH 1

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van SVH naar Nijverdal voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen het Ravijn. Nadat er vorige week twee keer op vervelende wijze verloren werd waren de mannen van coach Tim van Gulik uit op eerherstel.

De wedstrijd begon van beide kanten afwachtend; beide teams hadden moeite om tot goede aanvallen te komen. Het was echter wel SVH wat op 1-0 kwam, door een mooi schot van Milos Filipovic. Ravijn wist echter wel langszij te komen in deze periode: 1-1. In de 2de periode ging Milos door met scoren, maar Ravijn bleef niet achter. Het tempo en zo ook het niveau bleef laag, beide ploegen speelden gecontroleerd waterpolo in de verdediging, maar creativiteit in de aanval was ver te vinden. Dit werd uitgedrukt in de ruststand: 3-2.

De mannen begonnen met alle vertrouwen aan de 3e periode, en kwamen dan ook snel op 3-3, weer door Milos. Dit zou echter het laatste wapenfeit van SVH zijn deze wedstrijd. De 4-3 van Het Ravijn vormde het begin van een reeks van 9 doelpunten van de thuisploeg, tegenover 0 van SVH… De aanval, normaal het sterkste punt van SVH, zakte in de laatste anderhalve periode naar een dieptepunt. In de laatste periode werd er getracht nog wat te forceren door over te schakelen op een hoge pressing, maar de midvoors van Het Ravijn wisten hier wel raad mee. De teller bleef steken op 13-3. Niets minder dan een afgang voor het team van Tim van Gulik. Er zal in de komende weken hard getraind worden om de rug te rechten en de slechte wedstrijden van deze en vorige week te doen vergeten.

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

3750 ms