2x keer ZPB vs SVH = 6 punten!

datum: 04 - 02

Afgelopen weekend stond de derby op het programma tussen ZPB en SVH. Het werd een bijzondere ontmoeting waarbij het grootste deel van de SVH’ers een ZPB verleden hadden. De punten die op het spel stonden waren voor beide ploegen erg belangrijk. Voor ZPB was een winst cruciaal om van de laatste plek af te kunnen komen.  Voor SVH zijn de punten nodig om voor de 8e plaats te kunnen strijden.

Heren 1

De wedstrijd werd erg goed begonnen. De verdediging stond als een huis en aanvallend werden er tal van kansen gecreëerd. Hoewel nog veel kansen onbenut bleven, kwam er een eindstand van 0-3 op het scorebord in het voordeel van SVH. 

Pas in de tweede periode lukte het ZPB om te scoren. Langzamerhand kwamen ze er beter doorheen en verzwakte SVH. Er werd een aansluiting goal gemaakt en eventjes leek het of ZPB terug in de wedstrijd kon komen. De jonge ploeg uit Barendrecht heeft al bewezen goed weerstand te kunnen bieden met hun harde werklust. Gelukkig scoorde SVH een snelle counter en maakte de stand weer 2-4.

In de derde periode werd het een heus doelpuntenfestijn. In dit part werden maar lieft 8 doelpunten gemaakt. Er kan dus wel gesteld worden dat het verdedigend allemaal wat minder scherp was. Gelukkig was SVH net wat scherper en kon de periode afgesloten worden in een 5-9 voorsprong. Een mooie uitgangspositie voor de winst. Overigens mocht uit Canada teruggekeerde Rick ook zijn eerste doelpunt maken. 

Het laatste partje was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld toen de 5 tegen 10 werd gescoord. Op dat moment ging de frustratie bij ZPB steeds meer toenemen. Een UMV en een aantal opstootjes zorgde voor een onnodige grimmige sfeer tijdens de wedstrijd. Gelukkig kon dit niet meer de wedstrijd beïnvloeden en eindigde de wedstrijd in een stand van 9-12. 

De wedstrijd bevatte mooie samen uitgespeelde goals en uitstekend teamwerk. Volgende week staat er een zware pot op het programma tegen Donk uit Gouda. Gelukkig geeft afgelopen weekend voldoende vertrouwen. Wellicht kan er sterk weerstand geboden worden in de Kuip op Noord. Wij hopen jullie dan graag te zien!

Heren 2

Heren 2 sluit de gelederen tegen ZPB 2

Het 2de heren team had evenals het 1ste team de prestigieuze derby tegen ZPB uit Barendrecht op het programma staan. Op het spel stond veel meer dan 3 punten, eeuwige roem voor elke doelpuntenmaker, glorie voor elk geblokt schot en natuurlijk een eervolle vermelding in de geschiedenisboeken van SVH bij een overwinning op de streekgenoot.

Heren 2 begon die dag zijn queeste op de Bergselaan bij de coach Michael Mac-Donald, deze incoginto master-chef had een pasta bolgnese op tafel gezet waar Michele Rivella ernstig jaloers op zou zijn. De heren genoten van dit culinaire hoogstandje en waren onderling al aan het vooruitlopen op de wedstrijd. Hoe kunnen we ZPB het beste bespelen. De sfeer zat er meteen goed in en de heren begaven zich naar Barendrecht voor de wedstrijd.

Voor vele SVH-spelers werd het een bijzondere wedstrijd gezien hun ZPB verleden. Tijdens de wedstrijd kwam ZPB als nel op 2-0 voor, maar daarna liet Timon de Vries (oud ZPB) zien dat zijn hart nu toch echt voor SVH klopt en schoot genadeloos binnen! Jeroen Selten had ook al snel door dat de jonge talenten van ZPB nog niet bekend waren met zijn signatuur en lobde de bal vakkundig van een meter of 7 binnen.

De wedstrijd sleepte zich voort met weinig goals, mede door Thijs Urselmann die 2 waanzinnige overtal situaties keerde! De wedstrijd werd een echt gevecht waarbij de uitsluitingen elkaar snel op begonnen te volgen. SVH en ZPB profiteerde beide 1 maal en zo werd het door een loepzuiver schot van Wouter 3-3 vlak voor de rust. Thijs Urselmann kreeg vervolgens al halverwege de wedstrijd een publiekswissel!

De derde periode begonnen de heren als gladiatoren, snelle goals van wederom Timon en eentje van Fabian van de Berg liepen de heren vakkundig uit tot een 5-3 voorsprong. De verdediging was van gewapend beton en de heren leken de wedstrijd rustig onder controle te krijgen. Door een incident lag de wedstrijd even stil en waren de heren van slag. Dit resulteerde in 2 tegengoals en zo eindigde partje 3 met een 5-5 stand.

Wouter Beek nam hier echter geen genoegen mee en besloot een bal vanuit een overtal situatie met dodelijke precisie binnen te kogelen. Dit gaf SVH veel vertrouwen en werd frivool aangevallen. Jelle Kleis blonk uit op de midvoor maar had wat pech met de afronding. Door een fout achterin stond het ineens weer 6-6 en leek het een remise te worden. Bij de volgende overtal situatie voor SVH besloot Timon het vonnis zelf te vellen en met een komeet die sinds de ijstijd niet meer waargenomen was stond het 6-7 voor SVH! Met nog 30 seconden op de klok, 1 aanval tegen was iedereen bij SVH gemotiveerd tot het bot om dit niet meer weg te geven. In alle enthousiasme greep Fabian in de ogen van de scheidsrechter net te hard in, een uitsluiting tegen met nog 20 seconden.... Met alle ziel en zaligheid werd er verdedigd, toch kwam dat schot nog van ZPB. Een prooi voor Dennis Dieben die Thijs had afgelost. Bal ketst terug het spel in, het doel is bijna leeg door de eerdere redding en daar springt Jeroen voor de korte hoek, de schutter houd even in en schiet dan langs het blok.... De keeper was net op tijd terug door de goede acte van Jeroen en heeft hem, afgelopen! De mannen die streden als leeuwen winnen!

Sterker door strijd, nooit is dit meer waar geweest dan afgelopen zaterdag voor de heren! Een echte Rotterdamse overwinning waar de heren trots op mogen zijn! Volgende week wacht de koploper, thuis in Rotterdam om 20:20 na heren 1, de heren hopen op uw steun!

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

3926 ms