Even voorstellen: Kees Romers

datum: 03 - 12 - 23

Net als Leo van den Berg en Marc van der Mijn die zich eerder voorstelden, combineer ik ook spelen in heren 4 met fluiten. Samen met hen en Jolanda de Zwart ondersteunen we met ingang van dit jaar ook ons bestuur met van alles rond ‘scheidsrechteren’.

Op 13 en 15 november organiseerden we de theoriecurussen voor basis SR’s in het Zwarte  Plasje met een goede opkomst van een combi van ouders van E- en D-jeugd en jeugdleden uit de hogere teams. Op dinsdag 12 december volgt het praktijkdeel in De Wilgenring vanaf 18 uur. Daarna hebben we een mooi aantal extra gecertificeerde basis SR’s die zowel kunnen fluiten bij de wedstrijden van de jongsten als bij alle wedstrijden de juryrol mogen uitvoeren achter de tafel. We hebben onderling veel plezier gehad met het opzetten en uitvoeren van deze cursussen in samenwerking met voorzitter Peter en secretaris Sacha.

Naast de zogenaamde basis SR’s is het voor de vereniging belangrijk om volledig gecertificeerde SR’s te hebben. SVH heeft momenteel 10 teams waarvoor per 2 teams minimaal 1 volledig gecertificeerde SR actief dient te zijn. Daarbij tellen SR’s die ook beschikbaar zijn voor wedstrijden buiten de Wilgenring zwaarder mee dan zij die alleen thuis fluiten. Voor dit seizoen voldoen we aan het vereiste aantal, maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe aanwas (bijvoorbeeld uit de groep van de basis SR’s). Voor allen geldt: zonder SR’s kan een wedstrijd niet doorgaan (geldt ook voor de juryleden natuurlijk).

Waarom fluit ik? Ik vind sport belangrijk, zeker ook in teamverband zoals bij waterpolo het geval is. Het is goed voor je lijf, maar het is ook voor je sociale ontwikkeling en mentale gesteldheid. Ik beschouw het fluiten als een soort corvee-dienst (hoort erbij dat je niet alleen traint en speelt): het kost extra tijd naast het spelen, maar je helpt mee aan het mogelijk maken van wedstrijden.

Is fluiten leuk? Ik vind het leuk om te doen, maar ik vind het ook nog altijd best uitdagend en zeker niet altijd makkelijk. Ik zeg altijd dat waterpolo een jurysport is waar de scheidsrechter veel inschattingen moet maken die ergens in het grijze gebied liggen. Soms zijn bepaalde spelers, begeleiders en supporters het niet met je eens, dat is all-in the game. Ik heb zelf het gevoel dat een positieve ontwikkeling is in de acceptatie en dat is een compliment aan jullie allemaal en leuk voor een SR als ik.

Ik zie jullie graag binnenkort weer eens langs de badrand.


Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

320 ms