In memoriam Piet Ophof

datum: 03 - 11 - 19

Veel huidige leden zal deze naam weinig of niets zeggen.

De wat ouderen onder ons des te meer!

Piet, een man die op vele manieren veel voor onze vereniging betekend heeft.

Hij werd lid in 1943, midden in de Tweede Wereldoorlog.

Kort na de hervatting van de waterpolo competitie in 1946 werd hij speler van het eerste zevental dat in die tijd in de Hoofdklasse speelde.

Wat zijn speelpositie was, is mij nooit duidelijk geworden. In die tijd speelde de spelers overal, zonder systeem of meer zaken zoals deze in het huidige waterpolo. Wat ik er mij van kan herinneren vond ik het duidelijk spectaculairder om te zien dan het huidige spel waar twee ploegen heen en weer door het bad zwemmen. Natuurlijk was het wel trager maar veel meer tactiek. Hij speelde in het eerste tot 1954.

Piet was ontwerper van de eerste SVH-stropdas. Wilt u dit zeer schone exemplaar nog een keer willen zien dan moet u zich vervoegen bij Maarten Beek welke enige jaren geleden de mijne kreeg. Hij, samen met Jan Tordoir, zorgde jaren voor de mooiste clubbladen vaak versierd met de fraaiste tekeningen. Zijn kennis van de Nederlandse taal was meer dan voortreffelijk, de clubbladen waren daardoor een feest om te lezen. In die tijd was er jaarlijks een auto puzzelrit. Grote gebeurtenissen in die tijd en Piet was de organisator van diverse edities. Soms wel meer dan 40 equipes verzamelden zich ‘s morgens vroeg op het Plasje voor een spannende en feestelijke dag. Naar goede SVH gebruiken vloeide de alcohol rijkelijk na afloop.

Piet was een feestnummer en altijd bereid tot het organiseren van feesten in het toenmalige Plaswijck paviljoen. De feesten kenmerkten zich door vele verrassende effecten en verkleed partijen. Piet was huisarts op de Bergweg en gezien deze functie verrichtte hij jarenlang sportkeuringen voor onze vereniging. In die tijd moest elke speler gekeurd worden voordat hij mocht spelen! Jarenlang was hij bestuurslid van de kleine SVH, in welke functie heb ik helaas niet kunnen achterhalen. De laatste activiteit die hij ontwikkelde op het Zwarte Plasje was tot 1977 bestuurslid van de grote SVH. Daarna verhuisde hij naar de Krimpenerwaard en werd het contact met de SVH minder.

Op 21 juli j.l. bracht Piet samen met zijn vrouw Nan en dochter Wilma nog een bezoek aan het Zwarte Plasje. Hij was toen al erg zwak maar genoot van ons mooie bad! Marianne en ondergetekende hadden het genoegen daarbij te mogen zijn!

Vorige week maandagnacht overleed hij op 93 jarige leeftijd in zijn slaap!

Als goede en oudste vriend zal ik hem missen!

Rob Visser

Voorzitter 1971 tot 1988

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

2963 ms