Verslag PSV - SVH

datum: 03 - 03 - 21

Vorige week speelde het vlaggenschip van SVH nog tegen Schuurman BZC. Na een spannende pot, en bloedstollende eindfase werd er voor de eerste keer dit seizoen drie punten gepakt. Dit gaf de ploeg een positief gevoel, en vertrouwen op weg naar het eerste competitieduel tegen het Eindhovense PSV. 

De ploeg uit het Zuiden die bekend staat om haar snelle spelers, en echte vechtersmentaliteit die goed uit de voeten kunnen in het grote zwemstadion. Aan de kant van SVH keerden Milan de Koff en Jesse Nispeling na het OKT ook terug voor hun eerste minuten in clubverband.

SVH bleek daar echter iets meer moeite mee te hebben en werd aan het begin van de pot overrompeld door de felle speelstijl van de Eindhovenaren, en liepen zo al snel tegen een 1-0 achterstand aan, welke werd uitgebouwd door de thuisploeg tot 3-1. Vervolgens herpakte SVH zich, en maakte Max van Genabeek zich even boos. Hij wist binnen anderhalve minuut drie keer te scoren, waarna Filipovic en Filipovic ook het net wisten te vinden, 3-6 voorsprong. Vervolgens kreeg SVH de kans in een overtalsituatie om uit te bouwen naar 3-7, er werd echter balverlies geleden en het was de thuisploeg die er 4-6 van maakte.

Dit bleek een cruciaal moment want hierna herpakte PSV zichzelf en wisten ze terug te komen tot een 8-7 voorsprong. Zoals gezegd, het is een taaie ploeg, voornamelijk erg fit. Dit is dan ook waar SVH het meeste moeite mee had, de beweeglijk- en snelheid. Meermaals werden we verrast door snelle counters en konden we maar moeilijk bijblijven waardoor de krachten snel wegvloeide. Desalniettemin ging het in het derde part weer de juiste kant op en wist Menno Venema een 8-10 voorsprong op het bord te zetten. Hierna begon echter een slordige fase met veel balverlies en aanvallende fouten. De ploeg met de blauwe caps kwam maar moeilijk in het ritme en speelde PSV in de kaarten.

Gezien de teams had SVH deze wedstrijd naar zich toe moeten trekken, maar de andere partij leek een stuk gemotiveerder te zijn. Er werd niet voor elkaar gevochten en we waren niet scherp. Al met al mag SVH zich gelukkig prijzen met één punt, voornamelijk dankzij Milan de Koff, die een beregoede pot speelde. Uiteindelijk werd het in de slotfase wederom stuivertje wisselen. Het was Petar Filipovic die ijzersterk speelde, en vanaf de midvoor de 13-14 op het bord zette. Maar, niet veel later was het weer PSV die met een slimmigheidje hun 4e penalty wisten te versieren. 14-14. Nog 2 minuten op het bord, maar dit bleek de eindstand.

Ivosevic was na deze pot niet te spreken over de prestatie van SVH. Het ontbrak aan passie en overtuiging. Maar ook de rust was ver te zoeken, waardoor we de kaas van ons brood hebben laten eten. Wederom weer een hoop ruimte voor verbetering dus, en vooral jammer dat de stijgende lijn van vorige week niet doorgezet kon worden. Het heeft echter geen zin om bij de pakken neer te zitten, want alle koppen moeten voor volgende week weer de zelfde kant op. Dan wacht een dubbel weekend waarin SVH zaterdag 6 maart Den Haag om 17.00u en zondag 7 maart Polar Bears om 16.00u in de Wilgering ontvangt. Hou de sociale media in de gaten voor een live stream.


Eindstand: 14-14
Doelpunten: Petar Filipovic 5, Max van Genabeek 4, Milos Filipovic 3, Rick Vermeulen 1, Menno Venema 1. 


Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

493 ms