Schuurman BZC – SVH

datum: 01 - 10 - 19

De eerste wedstrijd van het seizoen in de Eredivisie voor Heren 1 was in het verre Borculo. De tegenstander, BZC, werd vorig jaar tweemaal verslagen in de strijd om lijfsbehoud hoewel er in de competitie tweemaal werd verloren. Met zes nieuwelingen is SVH een nieuwe weg in geslagen, de weg omhoog! Het doel was om dit in de eerste wedstrijd gelijk duidelijk te maken.

Waar vorig jaar SVH vaak sterk aan de wedstrijd begonnen en vervolgens inzakte ging nu de wedstrijd gelijk op. Nieuweling Cas Westerwoudt onderscheidde zich in zowel verdedigend opzicht als aanvallend opzicht. De midvoor van BZC werd vakkundig uitgeschakeld en het is duidelijk dat SVH naast topkeeper Milan de Koff een nieuwe verdedigende ster heeft. Vervolgens scoorde Cas Westerwoudt ook nog eens twee wonderschone afstandsschoten en maakte direct duidelijk wie de nieuwe leider van dit SVH is. Helaas werd er het tweede gedeelte van het eerste part erg ongeconcentreerd verdedigt door SVH en kon BZC uitlopen naar 4-2 in de eerste part. Noemenswaardig is dat de keepers aan beide kanten erg lekker in de wedstrijd kwamen met meerdere goede reddingen. Vooral Milan de Koff viel (uiteraard) op door zelfs een 1-0 situatie te stoppen.

Het sterke keeperswerk ging door en het slecht afmaken aan beide kanten was de reden dat pas in de laatste drie minuten van de tweede periode de score veranderde. Het was duidelijk dat kersverse aankoop en Nederlands international Milos Filipovic een periode moest warmdraaien want in het tweede part legde hij twee knappe ballen erin. Helaas scoorde BZC toch nog een doelpunt en zo eindigde de periode in 5-4. Het was goed om te zien dat SVH zich kon herstellen van een matige eerste periode.

Helaas viel SVH in het derde part terug in het chaotische spel van de eerste periode en werd er niet duidelijk gecommuniceerd. Tel hierbij op dat er aanvallend veel persoonlijke fouten werden gemaakt en zo kon BZC 8-4 op het score bord zetten. Zelfs de sterk spelende Cas Westerwoudt en Milan de Koff konden dit niet tegenhouden. Coach Tim van Gulik greep in met duidelijke aanwijzingen en via Max van Genabeek en Frank Bot kon SVH nog iets terug doen. Periode 3 eindigde 8-6 in het voordeel van BZC.

De vierde periode begon hetzelfde als de tweede periode, veel aanvallende fouten, sterk keepers werk en geen doelpunten. Anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd liep BZC weer uit naar 9-6. Nieuwe sterkhouders Cas Westerwoudt en Milos Filipovic brachten SVH in de laatste 30 seconden nog wel terug naar 9-8 maar meer zat er niet in. In de eerste wedstrijd van het seizoen kon SVH nog geen vuist maken. Positief is dat de verdediging in orde is. Aanvallend moeten kansen worden afgemaakt en duidelijker gecommuniceerd worden.

Zaterdag speelt heren 1 om 19.00 speelt SVH H1 tegen buurman ZPB. De ploeg heeft alle support nodig in deze derby. Wij hopen op een overvolle Wilgenring en een fantastische sfeer. Extra tribunes zullen worden geplaatst, en al vanaf 18.30 kun je komen kijken naar het inzwemmen van de beste spelers van onze prachtige club. Direct na H1 speelt ons H2, ook tegen ZPB. Blijf dus vooral lekker zitten!

Bron en/of auteur: Wouter Beek (door Wouter Beek)

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

3977 ms