Heren 1 verliest eerste wedstrijd

datum: 01 - 10 - 18

Hoewel de competitie waar het vlaggenschip van SVH in uitkomt niet veranderd is, zijn er genoeg veranderingen te melden. Aan het eind van vorig seizoen maakte Max van Genabeek bekend de wereld te gaan verkennen en nog maar enkele wedstrijden in het nieuwe seizoen te kunnen spelen. Dit was dus een van de zeldzame momenten dat de Max in zijn natuurlijke habitat te vinden was. Naast Max maakte Joey bekend een stapje terug te doen naar BZ&PC.

Jeroen Selten en Michele Rivela deden eveneens een stapje terug en spelen nu in de waterpolo machine SVH heren 2. De leegte die overbleef trok al snel Wouter Beek en Koen Vogel aan. Later, gedurende de zomer, vond ook Benjamin zijn weg naar Rotterdam. Ook het hoogste gezag veranderde van gezicht. Marco Booij heeft het roer overgenomen van Joost Vlag.

Nu de warme lucht vertrokken is en thuis gewoon de kachel weer aanmoet is er niet zo fijn als een waterpolomiddagje in de wilgenring. Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van Heren 1 weer op het programma. Voor de Rotterdamse mannen de eerste wedstrijd van het seizoen, voor de gasten de eerste wedstrijd in de Eredivisie. De tegenstander was ZV de Zaan

De thuisploeg begon sterk en liet zien minder spanning te hebben dan de tegenstander. De een mooi schot van Benjamin zorgde voor een snel voorsprong. Ook de twee opvolgde thuisdoelpunten kwamen van zijn hand afgewisseld door een doelpunt van een andere goede shutter van de Zaandammers. 3-1. De gasten kwam nog even terug tot 3-2 alvorens SVH toch verder uitliep naar 5-2. Een goede uitgangspositie na 45 seconden spelen in het tweede kwart.

Vervolgens was de wedstrijd in evenwicht. Beide ploegen verdedigde sterk en er werd dan ook weinig gescoord tot de laatste minuut voor de helft wissel. In deze laatste minuut was het om en om scoren voor beide teams met een 6-4 scoren tot gevolg.

Ook de derde periode begon SVH sterk en de voorsprong werd weer vergroot tot 3. En toen ging het fout. Het spel werd onrustig en aanvallend klopte het plaatje niet meer. Dit had het gevolg dat ook de verdediging ontregeld werd en De Zaan het stokje overnam. De derde periode werd verloren met 6-1 en gaf een tussenstand van 7-10.

In de laatste 8 minuten wisten de mannen zich enig sinds te herpakken maar konden ze de achterstand niet wegpoetsen. De einduitslag: een teleurstellende 9-12 in het voordeel van De Zaan.

Volgende week staat AZC uit op het programma. 13 oktober kunnen we uw steun goed gebruiken in wedstrijd tegen het Ravijn. Die wedstrijd is om 17:00 uur in de Wilgenring.

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 80

3255 ms