#transfernieuws

datum: 01 - 06 - 19

In de voorbereiding voor het komende seizoen in de Eredivisie zijn er weer een aantal nieuwtjes, lees gauw verder!

Linkshandige international naar Rotterdam.
Nederlands international Milos Filipovic maakt de overstap van Nice (FRA) naar SVH Waterpolo in Rotterdam.
De geboren Serviër zal na de zomercompetitie op Malta aansluiten bij de herenselectie. Na een goed EK vorige zomer verhuisde Filipovic van AZC, waar hij landskampioen werd, naar de Franse kustplaats. Met het oog op een maatschappelijk carrière en een optimale voorbereiding op het EK in januari en het Olympisch kwalificatietoernooi wil hij zich graag in Rotterdam vestigen. Met de komst van de linkshandige schutter heeft SVH, naast keeper Milan de Koff, nu een tweede Nederlandse waterpolo-international in haar gelederen.

Max van Genabeek terug op oude nest
Ook Max van Genabeek gaat weer voor SVH spelen. Als jeugdspeler maakte Van Genabeek de stap van SVH naar ZPB, om het niet veel later zelfs te schoppen tot international. Via GZC Donk kwam hij in 2016 weer terug in Hillegersberg. Waar Van Genabeek afgelopen seizoen ontbrak vanwege een wereldreis, sluit de 27-jarige Rotterdammer komend seizoen weer aan bij de selectie. Max behoorde tot aan zijn vertrek jarenlang tot de topscorers van de Eredivisie. Nieuwe verdeling trainersstaf SVH
Na een succesvolle samenwerking tussen Tim van Gulik en Marco Booij, met als ultieme bekroning het succesvolle tweeluik tegen BZC, zullen komend seizoen de rollen worden omgedraaid. Van Gulik zal fungeren als eindverantwoordelijke van de herenselectie, met Booij direct aan zijn zijde. In gesprekken met beide trainers kwam naar voren dat Marco zijn tijdsinvestering wilde verminderen, terwijl Tim juist de ambitie uitsprak om zijn inbreng te intensiveren. De nieuwe rolverdeling past hierdoor iedereen het beste.

SVH heeft de ambitie de stap naar de top-8 van de Eredivisie te maken. Aanstaand voorzitter Peter Versluis: “Al voor de handhaving is de nieuwgevormde technische commissie hard aan de slag gegaan om de gehele omlijsting van de selectie een impuls te geven. Grote complimenten aan deze betrokken leden om dit op korte termijn rond te maken. We hopen met deze aanwinsten uiteindelijk een stabiele Eredivisieclub te worden met een basis van eigen jeugd én jongens uit Rotterdam.”

Over de wisseling in de staf zegt Versluis: “We zijn erg blij dat Tim ook volgend seizoen betrokken is bij SVH én vooral dat Marco op deze manier betrokken blijft bij onze club. De samenwerking in de laatste periode van vorig seizoen is iedereen goed bevallen, daarin zal verder niet veel veranderen.”

Blijf de SVH site en social media in de gate houden om op de hoogte te blijven! #goSVH

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.


Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 113

3332 ms