SVH na de winterstop

datum: 01 - 02

Tijdens en na de winterstop hebben het bestuur en vrijwilligers van SVH niet stil gezeten en we kunnen nu met trots een aantal nieuwtjes delen. Lees gauw verder!

Versterkingen voor Heren 1:
Met veel energie en tijd is het gelukt om het 1e mannenteam van SVH te versterken.
In januari is er een internationale transferperiode. Een technische commissie onder leiding van Jan Schrama en Rick van Westenbrugge zijn voortvarend aan de slag gegaan. Verschillende spelers zijn op proef geweest in de 1e helft van januari. Nu alle formaliteiten zijn afgerond zullen vanaf 1 februari de Serven Petar Filipovic, David Jovanovic en de Hongaar Gergo Bernula zich bij de herenselectie van SVH voegen. Half februari zal daar de Sloveen Rok Rensik bijkomen. Met deze versterkingen hopen we dat lijfsbehoud in de Eredivisie gerealiseerd kan worden. Hoofdcoach Marco Booij over zijn nieuwe spelers:"Dit is een mooie kwaliteitsinjectie. Lijfsbehoud blijft het doel".Meer over het vernieuwde Heren1 en een kennismaking volgt zsm.

Wisseling van de wacht:
Tijdens de algemene ledenvergadering in juni zal Jelle van de Sandt afscheid nemen als voorzitter van SVH. Hij zal worden opgevolgd door Peter Versluis, de huidige polosecretaris. Jelle trad in 2011 toe tot het bestuur van SVH als commissaris Sponsoring, nadat hij zich al jarenlang had ingezet voor de club. In 2013 volgde hij Ronald Visser op als voorzitter. Jelle blijft wel actief binnen de vereniging en de sponsorcommissie.

Onder de leiding van Jelle heeft SVH stappen gemaakt in breedte van de vereniging en met als kroon op het werk de promotie naar de Eredivisie en het behoud vorig jaar.
Afscheid nemende voorzitter van de Sandt: “Ik ben blij en trots als ik zie waar de vereniging nu staat. En ben dankbaar dat ik dat als voorzitter, met de onvoorwaardelijke hulp van een aantal geweldige vrijwilligers, over de jaren heb mogen realiseren. De voornaamste reden dat ik een stapje terug zal doen is mijn aankomende vaderschap. We verwachten in maart 2019 een jongetje. Derhalve zal ik de komende maanden het voorzitterschap overdragen aan Peter. En vanaf maart in de praktijk vrijwel niet meer actief zijn. In juni 2019 zal ik, met goedkeuring van de ALV, de hamer officieel overdragen.Voor de functie van polosecretaris zal Menno Venema de opvolger zijn van Peter. “Ik heb alle vertrouwen in Menno voor deze uitdagende functie. De komende periode tot juni zal ik mee gaan lopen met Jelle en zal Menno op zijn beurt taken als polosecretaris oppakken”. Tevens zal Han Spek worden toegevoegd aan het bestuur van SVH als senioren coördinator als vervanger van de naar China vertrokken Michel van Leeuwen.Foto: bestuursvergadering.
Trainersbijeenkomst:
De jeugdcommissie onder leiding van Elise Pietermaat heeft in samenwerking met de KNZB een aantal trainersbijeenkomsten gepland. Afgelopen week was de 2e sessie met als onderwerp: omgaan met kinderen, maar ook ouders. De cursusleider had een groot compliment over voor de Otter-trainers Bibi en Doris. Nieuwe ottertjes worden door hen gekoppeld aan een buddy zodat iedereen snel wegwijs wordt tijdens trainingen en in het zwembad.

Keeper Milan in Oranje basis:
Nog meer leuks. Afgelopen week mocht Milan mee naar Oekraïne voor een World-League wedstrijd met het Nederlands team. Milan hierover: “Afgelopen dinsdag hebben we 15 - 5 van Oekraïne gewonnen en dat was voor mij best een speciale wedstrijd omdat dit de eerste wedstrijd met het Nederlands team is die ik van begin tot eind (dus de volle 4 periodes) heb gespeeld. Ik moet zeggen dat ik me er niet heel zenuwachtig over voelde vooral omdat de sfeer er in de groep goed in zat voor de wedstrijd. Gelukkig begon ik de wedstrijd heel goed met 2 mooie reddingen waardoor we al vrij snel op een voorsprong kwamen die we de rest van de wedstrijd vast bleven houden en groter konden maken. Door zo'n sterk begin gingen het team en ik al een stuk relaxter de rest van de wedstrijd in die we uiteindelijk ruim wonnen. Het was een hele leuke ervaring en dit smaakt zeker naar meer!”

Ook blijft onze 1e keeper en trainer Milan de Koff uitlopen in de rubriek “Ster van de Week” van waterpolo.nl. Hierin geven coaches van de Eredivisie-teams punten aan de beste spelers van een wedstrijd. Milan staat al weken bovenaan #trots

Heren 1 speelt komende zaterdag om 18.15 thuis tegen AZC, de nummer 1 van de Eredivisie. Verdere informatie/berichten over de versterkingen en het afscheid van Jelle volgen nog.

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:


Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 80

2817 ms