BsR-cursus

Bij onze thuiswedstrijden zijn scheidsrechters en de jurytafel onmisbaar. Om deze taken uit te kunnen voeren is de basiscursus scheidsrechter (BsR) door de KNZB ingevoerd zodat je na afronding van de BsR de jurytafel kunt bezetten en je kunt fluiten bij je eigen vereniging.

Wat is de BsR-cursus?

De BsR-cursus is een training die bestaat uit een theoretisch deel (een e-learning inclusief theorie-examen) en een praktijkexamen. Het theoretische deel kun je als cursist, in je eigen tempo, thuis maken en het praktijkgedeelte wordt afgenomen door een praktijkbegeleider van de vereniging. De praktijkbegeleider is een functionaris die door de eigen vereniging is aangesteld voor deze taak en kennis heeft van de jurytafel en het begeleiden van het spel van de jongste jeugd.

Het volgen van de BsR-cursus zal voor leden vanaf de CJ/ CM verplicht worden vanaf seizoen 2023/2024. De ouders van jeugdleden (éen ouder per kind) uit de EG en DG teams worden gevraagd de BsR-cursus te volgen om de thuiswedstrijden van hun eigen kind te kunnen begeleiden. Fluit- en jurytafel beurten zullen eerlijk verdeeld worden over alle ouders van de jeugdleden.

Om de BsR-cursus te mogen volgen dient het lid of de ouder van het lid een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te hebben. Deze VOG wordt door tussenkomst van SVH gratis aangevraagd, de initiële aanvraag wordt geregeld door de Secretaris.

Aanmelden voor de BSR-cursus

Je kunt je voor de BsR-cursus aanmelden door dit formulier in te vullen. De secretaris zal na ontvangst van de aanmelding contact opnemen.

Stappenplan:

  1. Alle leden van SVH, vanaf de CJ/ CM, die de BsR-cursus nog niet hebben gevolgd en de ouders die zich hebben opgegeven worden aangemeld bij de secretaris.
  2. De secretaris verzorgt de initiële VOG aanvraag. Het lid/ de ouder ontvangt een mail met een link van Justis waarmee het lid/ de ouder de VOG kan aanvragen (Let op, dit kan alleen als je in bezit bent van een DigiD!).
  3. Na afgifte van de VOG geeft het lid/ de ouder de volgende gegevens door aan de secretaris: Afgiftedatum, N-nummer van de VOG (te vinden in de rechterbovenhoek).
  4. De secretaris registreert de VOG in Sportlink en schrijft het lid/ de ouder in voor de BsR-cursus.
  5. Het lid/ de ouder ontvangt een mail van de KNZB (Flowsparks) met de uitnodiging voor de BsR-cursus en de link naar de cursus.
  6. Het lid/ de ouder volgt de BsR-cursus in eigen tempo en maakt aansluitend het theorie-examen.
  7. Als het theoretische gedeelte van de BsR-cursus met positief resultaat is afgerond dan mailt het lid/ de ouder het afgegeven certificaat naar de secretaris.
  8. De praktijkbegeleider plant in overleg met het lid/ de ouder een moment voor het praktijkexamen (in de meeste gevallen een wedstrijd van de EG of tijdens een jeugdtraining/ toernooi).
  9. Na het succesvol afronden van het praktijkexamen zal de praktijkbegeleider dit terugkoppelen aan de KNZB.
  10. De KNZB registreert het lid/ de ouder als geslaagd voor de BsR-cursus in Sportlink en het lid is bevoegd om te jureren en te fluiten bij wedstrijden van de EG- en DG-jeugd.
61 ms